Pe ce s-au dus banii antreprenorilor in ultimii ani?

banii intreprenorilor

banii intreprenorilorIntreband antreprenorii ce au facut cu toate castigurile incasate, adesea cei curiosi au surpriza de a li se raspunde ca o parte semnificativa din venituri si profit se duce pe alte investitii, nicidecum nu intra in conturile proprii, ori sa fie cheltuite pe vacante si masini scumpe. Sunt bineinteles si exceptii.

Debutul unei afaceri este si mai dificil, moment in care antreprenorii neexperimentati se asteapta in mod ireal sa incaseze sume exorbitante de bani imediat dupa primele saptamani de activitate. Multi au experimentat insa situatia in care au fost nevoiti sa vina cu bani de acasa, mai ales in pandemie cand, supravietuirea unor business-uri s-a bazat pe transformarea bunurilor asociatiilor in cresteri ale capitalurilor firmelor.

In acelasi timp, se stie conform temeiului legal ca toti cei care detin un SRL sau un SA nu pot intru tocmai sa-si gestioneze incasarile in folos propriu, pentru ca acestea trebuie declarate si gestionate conform prevederilor in vigoare. Dar iata principalele investitii si cheltuieli pe care le fac tot mai frecvent antreprenorii pentru a-si creste afacerea.

Achizitii si inchirieri imobile

Putini sunt cei care au un buget generos de investit in achizitia unui imobil fix, mai ales cei aflati la inceput de drum care vor sa-si schimbe aria de activitate si cocheteaza cu dorinta de a fi antreprenori. Asa ca multi aleg sa inchirieze un spatiu in care sa-si desfasoare activitatea cel putin o perioada de timp, pana cand lucrurile decurg in favoarea lor.

O alta varianta e si analiza optiunilor cand vine vorba de achizitii imobiliare la pret accesibil, in zone populate ce pot fi accesibile clientilor catre care se adreseaza business-ul. De exemplu, unii aleg o casa de vanzare in Pipera sau alta zona cu vad pe care o transforma in punct de lucru, sediu, birouri, showroom sau spatiu de depozitare.

Utilare spatii inteligente cu televizoare, calculatoare, birouri si altele

Antreprenorii care au afaceri cu accent pe servicii sau tehnologie, pe langa spatiul de lucru propriu-zis si care este pus la dispozitia angajatilor, au nevoie inclusiv de echipamente si utilaje de ultima generatie prin care sa le ofere posibilitatea acestora de a lucra mai usor si mai confortabil.

De asemenea, angajatii sunt dispusi sa petreaca mai mult timp la un loc de munca daca li se ofera conditii confortabile si au la dispozitie tehnica de calcul ultra-moderna. Atat pentru ei, cat si pentru a pune profesionalism in relatia cu clientii, se amenajeaza si spatii de relaxare, sali de asteptare dotate cu televizoare ieftine, canapele, masute de cafea, espressoare etc.

Inchirieri masini

Swisorent arata ca unii antreprenori aleg sa colaboreze cu firme specializate pentru masini de inchiriat, in interes de serviciu, in special in delegatii. Aceasta este o facilitate pentru angajat si chiar pentru antreprenori care nu mai trebuie sa aiba grija reviziilor tehnice periodice, a rovignetei, a schimbarii cauciucurilor de vara-iarna si a eventualelor reparatii.

Prin urmare, in vederea reducerii costurilor interne, antreprenorii moderni aleg inclusiv sa inchirieze masini, cu atat mai mult daca nu au nevoie intotdeauna de un autoturism la dispozitie. In acest fel se previn cheltuielile cu mentenanta si inlocuirea masinilor scumpe, la nevoie.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.