Smartwatch-urile pot salva vieti

Smartwatch-urile pot salva vieti

Smartwatch-urile pot salva vietiSmartwatch-urile ne dovedesc inca o data ca sunt bune pentru sanatatea noastra si ca ar putea detecta Covid-19 cu 9 zile inainte ca primele simptome sa apara.

    Iata cum iti pot salva viata smartwatch-urile

Un studiu care a fost realizat in SUA a demonstrat ca aceste ceasuri inteligente dar si alte dispozitive purtabile de fitness si care masoara in mod continuu semnele vitale ale corpului pot detecta anumite modificari ale corpului cu pana la 9 zile de la instalarea simptomelor de coronavirus. Vezi pe locco.ro mai multe stiri cu privire la noile tehnologii aparute pe piata.

Cercetatorii de la Stanford School of Medicine din SUA au analizat in detaliu toate datele de la 32 de persoane care au fost infectate cu Covid-19 si care au fost indentificare dintr-un grup de aproape 5300 de participanti.

„Folosind datele privind ritmul cardiac și pașii de la o cohortă mare de 5.262 de persoane, arătăm că semnalele ritmului cardiac pot fi utilizate pentru a detecta retrospectiv infecția cu Covid-19 cu mult înainte de apariția simptomelor. În plus, am dezvoltat un algoritm de detecție online pentru a identifica stadiile incipiente ale infectiei prin monitorizarea în timp real a ritmului cardiac”, au declarat persoanele care s-au ocupat de realizarea studiului.

Cercetarea obtinuta a demonstrat ca 26 dintre acesti participanti infectati cu Covid-19 au prezentat modificari ale somnului, a numarului de pasi facuti zilnic dar si ale timpului de somn. In plus studiul publicat in revista Nature Biomedical Engineering a demonstrat ca pentru 22 de cazuri ceasurile au putut detecta modificari inainte sau chiar la debutul simptomelor. Au fost si 4 cazuri detectate cu cel putin 9 zile inainte de debutul simptomelor.

Vezi si:  Apeleaza la sisteme de hidroizolatii pentru piscine la preturi corecte

Constatarile au mai implicat si urmarirea activitatii si monitorizarea starii de sanatate cu ajutorul acestor ceasuri inteligente dar si alte dispozitive similare care s-au dovedit a fi extrem de utile pentru detectarea pe scare larga a tuturor infectiilor respiratorii.

Este foarte important sa poti detecta din timp bolile infectioase deoarece asta ar putea ajuta la atenuarea raspandirii bolii prin autoizolare si cu ajutorul unor tratamente timpurii asa cum au mentionat cercetatorii.

Smartwatch-urile sunt produse de care te poti bucura in intregime, cu ajutorul functiilor sale iti poti monitoriza in permanenta starea de sanatate.