De ce unele persoane vad fantome?
Crezi in fantome? Daca da, ai vazut deja una? Daca ai un raspuns pozitiv la aceste doua intrebari, atunci sa stii ca nu esti singurul.
In realitate, numeroase sunt anchetele care au scos la iveala faptul ca majoritatea participantilor la acest tip de studii cred in fantome, un procent destul de ridicat afirma ca a vazut cel putin o data in viata o fantoma. Credinta in fortele supranaturale este destul de veche si, de cateva milenii, Umanitatea se foloseste de aceasta pentru a oferi explicatii mai mult sau mai putin rationale pentru unele evenimente improbabile.
Stiinta are si ea un cuvant de spus cu privire la acest subiect.
Un studiu a demonstrat faptul ca aproximativ trei americani din patru cred in cel putin un fenomen paranormal. Aproximativ 60% din persoanele interogate au afirmat ca au vazut cel putin o fantoma de-a lungul vietii.
Puterea sugestiei. Unele persoane sunt convinse de faptul ca au vazut fantome din cauza ca se asteapta sa vada o fantoma. Daca le spunem spre exemplu ca se afla intr-o casa bantuita, atunci cu siguranta vor avea impresia ca au parte de o experienta paranormala.
Un studiu din 1997 a plasat 22 de persoane intr-un teatru infricosator. Jumatate din participanti au fost anuntati ca au se afla intr-un loc bantuit in timp ce cealalta jumatate stia ca locul este in constructie. Oare poti ghici care jumatate a vazut sau a simtit ceva paranormal?
Stresul. Un alt studio a ajuns la concluzia ca stresul ar putea genera fenomene paranomale la femei. Stresul traumatic ar conduce la senzatia ca persoana respectiva este posedata sau ca are perceptii extra-senzoriale. Fantomele ar putea fi frecvente sonore extrem de scazute. Mai precis, infrasunetele care sunt sunete situate deasura unui volum normal perceput de fiinta umana.
Aceste frecvente sunt cele care declanseaza reactiile fizice si emotionale comparabile cu experiente paranormale.