De ce suntem bantuiti de aceste superstitii?

De fiecare data cand te intalnesti cu o pisica neagra te gandesti cu groaza ce urmeaza sa ti se intample? Eviti pe cat posibil sa treci pe sub o scara? Daca raspunsul la aceste intrebari este Da, citeste randurile de mai jos pentru a descoperi originea acestor superstitii si motivul pentru care ne bantuie atat de tare.

Pisica neagra

O legenda japoneza spune ca, frumoasa OToyo, care era promisa unui print, se simtea de mai multa vreme observata de…o pisica neagra. Intr-o noapte, in timp ce dormea, aceasta pisica a sarit la gatul ei, a ucis-o si i-a furat identitatea. Si europenii si egiptenii asociaza pisica neagra cu Satana. Insa, marinarilor le place sa aiba o pisica neagra la bord.

Umbrela

Umbrela deschisa in casa? Fugi… din Antichitate, egiptenii foloseau umbrele pentru a se proteja de razele puternice ale soarelui. Legenda spune ca cine folosea umbrela in casa, departe de soare, atragea furia Zeului Soarelui si furia acestuia se rasfrangea asupra celor care se aflau in casa.

Scara

Treci vreodata pe sub o scara? Niciodata…originea acestei superstitii este si ea crestina. Dearece scara formeaza un triunghi si triunghiul formeaza Sfanta Treime pentru crestini, penetrarea acestui spatiu ar reprezenta o profanare.

Oglinda

Ai spart oglinda? Te asteapta sapte ani de ghinion…deoarece o oglinda reprezinta o reflexie a noastra, numerosi sunt cei care, in Antichitate, considerau ca oglinda pastra o parte din sufletul nostru. Daca oglinda se sparge acest lucru inseamna ca sufletul prins in capcana se elibereaza.

Vineri 13

Anul 2013 a numarat doar 2 zile de Vineri 13. Cei care au fobie de vineri 13 paralizeaza pur si simplu atunci cand aceasta zi se apropie. Gata cu calatoriile si cu iesirile. Tendinta este de altfel verificata: economistii au observat ca in zilele de vineri 13 exista o scadere a consumului.

Vezi si:  Un job, doua joburi…