Duminica trupului meu

Dintr-un şir nesfârşit de zile muncite până la ultimul strop, m-am oprit astăzi să marchez în calendar o duminică a mea şi numai a mea. Închei astăzi o săptămână, o primă lună calendaristică dintr-un an cu totul şi cu totul nou, şi-un semestru de activitate, şi, culmea, toate într-o singură zi!

Pentru mine, ziua de astăzi este una pe care am dedicat-o, încă de dimineaţă, unui somn prelungit, ca început al unei odihne bine meritate, căci, cu sinceritate mărturisesc, nici nu îmi mai aduc aminte când mi-am permis ultima dată luxul de a lenevi în pat, într-o dimineaţă de duminică..

Uneori mă întreb dacă ceva, oricât de mic, din viaţa asta merită sacrificiul acestor dimineţi cu somn dulce şi vise şi mai şi. Dacă există o ţintă care să facă, într-adevăr, mai mult decât toate dimineţile pe care le-am piedut altundeva, muncind pe brânci, decât sub plapuma pufoasă şi călduroasă. Ceva care să mă facă, mai târziu, să nu-mi pară rău pentru toate orele în care mi-am alungat excesul de vise la coş, cu replica “Nu astăzi. Poate altă dată, când o să am timp..“.

Trebuie să recunosc, totuşi, că toată fuga asta din viaţa mea are şi un efect benefic. După week-enduri mâzgâlite consumate printre file albe de hârtie, o duminică pentru lenevit este, într-adevăr, o sărbătoare! Acest lucru mă face să mă gândesc uneori la cei care-şi reneagă zilele de relaxare cu scopul de a-şi îmnulţi zero-urile averilor pur materiale. Oare ei mai ştiu ce înseamnă să leneveşti visând cu ochii deschişi dimineaţa?

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.