Viata la tara: avantaje si dezavantaje

Tu ce preferi?

Uneori, viata la oras pare opresanta si numerosi sunt cei care au lasat viata la oras pentru a locui la tara. In plus, in timpul pandemiei, numerosi sunt cei care si-au facut bagajele si s-au mutat la tara.

Avantaj: Un aer mai pur

In general, aerul la tara este de 10 ori mai curat decat la oras. Tot fumul neplacut emis de numeroasele masini din oras nu mai prezinta o grija.

Avantaj: o stare mai buna de sanatate

Respirarea unui aer mai pur inseamna ca riscul de a dezvolta o lista lunga de probleme de sanatate aflate in stransa legatura cu aerul toxic precum bolile respiratorii si alergiile este mai scazut.

Avantaj: esti mai aproape de natura

Viata la tara te apropie de natura si drept urmare de animale, de spatii verzi si de padure.

Avantaj: recoltezi beneficiile oferite de natura

Natura ne intareste sistemul imunitar, ne calmeaza si ne ofera numeroase posibilitati de a ne petrece timpul in aer liber. Numeroase sunt avantajele oferite de decizia de a parasi orasul pentru viata la tara.

Avantaj: regimul alimentar

Alimentatia la tara nu este aceeasi cu cea din marile orase. Poti avea o gradina la tara, ai acces direct la diferiti producatori si produsele nu se compara cu produsele vandute in supermarketuri.

Dezavantaj: mai putine optiuni

Faptul de a locui la tara implica opiuni limitate. La nivel scolar, profesional sau social…

Dezavantaj : mai putine alegeri

Pe de o parte, faptul de a avea mai putine alegeri ne poate simplifica viata. Insa, pe de alta parte atunci cand avem nevoie de o piesa pentru a ne repara frigiderul sau masina nu o vom gasi prea aproape.

Vezi si:  1 Aprilie!!! Ziua lui Pinochio

Dezavantaj: mai putine locuri de munca

Unul din principalele dezavantaje, care incepe sa se mai atenueze este lipsa locurilor de munca din mediul rural deoarece numeroase sunt meseriile care se pot practica doar in oras.