Cateva reguli de eticheta de cunoscut, inainte de a vizita prietenii in contextul pandemiei

In acest context al pandemiei, o simpla greseala sociala poate sa aiba importante repercursiuni. Iar unele recomandari si reguli stabilite de catre guvern trebuie sa fie cunoscute si respectate.

Iata deci cateva reguli de eticheta de cunoscut pentru a naviga corect in realitatea noastra estivala.

Nu toata lumea este gata inca sa socializeze. Nivelul de deschidere al persoanelor este destul de diferit. Deci daca alegi sa te reunesti cu prietenii, stabiliti de la inceput obiceiurile pe care le-ai adoptat si la ce te astepti din partea celor care vin in vizita.

Pastreaza un cerc de prieteni cat mai restrans. Cel mai important lucru in aceasta perioada- moderatia. Este imposibil sa adopti reguli de distantare sociala intr-un grup mai mare de prieteni. Cel mai bine ar fi deci sa incerci sa ii protejezi pe toti din jur si sa reduci cercul de prieteni.

Comunica, comunica si comunica. Chiar daca comunicarea este mereu extrem de importanta, in orice situatie, acum este chiar esentiala. Intreba gazdele tale sau invitatii tai ce trebuie sa faci pentru a va simti cu totii mai in siguranta si in largul vostru. Fiti cat mai sinceri cu privire la starea voastra de santate si la aspectele vietii tale care ar putea pune siguranta lor in pericol.

Respecta regulile gazdelor tale. In calitate de invitat, este foarte important sa tii cont de ele si sa onorezi dorintele gazdelor tale. Atunci cand esti la un prieten, nu este deloc diferit fata de restaurant. Deci trebuie sa continui sa porti masca sau sa respecti distanta.

Vezi si:  Sa stergem praful, zic

Minimizeaza contactul fizic cu prietenii tai. Siguranta inainte de toate chiar daca vrei sa ii imbratisezi sau sa ii tii de brat. Este foarte important ca de acum inainte, pe termen lung sa fim cat mai precauti.