Recastiga-ti energia cu ajutorul catorva idei

Oboseala este o problema foarte des intalnita. Ba chiar din ce in ce mai raspandita. Si chiar si mai grava in timpul sezonului rece sau dupa acesta. Si totusi, ai la indemana cateva idei sau trucuri la care poti apela pentru a –ti regasi energia.

Bucura-te de natura. Poate sa fie foarte tentant sa stai tolanita pe canapea, sa te uiti la serialul preferat. Dar o gura de aer curat este cea mai buna modalitate de a alunga oboseala. In jur de 20 de minune la aer curat sunt de ajuns pentru a te revigora sau revitaliza.

Lumina naturala ne poate ajuta sa ne amelioram starea de dispozitie si ne ajuta mai apoi sa ne odihnim mai bine.

Se spun ca in natura, in cautare de sunete, de culori sau de miresme, fiinta umana se simte cel mai bine. Aerul de afara, are in acelasi timp, un efect relaxant asupra spiritului. Ne ajuta sa ne rupem putin de zgomotele din jur, de stimulii din oras si sa mergem de parte de aglomeratie, mai ales atunci cand alegem sa ne plimbam printr-o padure de la marginea orasului.

Inconjoara-te de prieteni. Cand este vreme frumoasa afara, este cel mai bine sa ne intalnim cu prietenii sau vecinii. Aceste apropieri au, se pare o actiune energizanta. Lasa deci deoparte Facebook si privilegiaza intalnirile face to face. Asta deoarece, un studiu recent a gasit o legatura intre solitudine si problemele legate de somn. Prietenii sunt cei cae favorizeaza atasamentul, si ne pot ajuta sa ne simtim mai bine, declansand hormonul dopamina, un anti-durere sau oxitocina, care ne ajuta sa fim mai increzatori.

Mananca cat mai bine. Trebuie sa fii atent deci la glucidele simple care pot duce la variatii de glicemie. Privilegiaza surse de glucide pentru energie precum orezul brun sau painea cu seminte. Sursele de proteine vegetale se recomanda si ele pentru a incetini absorbtia de glucide.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.