The side kick refers to a kick that is delivered sideways in relation to the body of the person kicking. There are two areas that are commonly used as impact points in sidekicks: the heel of the foot and the outer edge of the foot. The heel is more suited to hard targets such as the ribs, stomach, jaw, temple and chest.

Asta ca sa stiti ce va loveste, daca mai aud o data “Vaaai, sunt franta! Am gatit azi toata ziua!”. Daca nu tine cu side kick-ul (my personal favorite, grin), dau cu pumnul, jur!

Cum curcubeul ma-sii te frange o oala pe aragaz? Ce dracu-i faci? O faci pe ea, pe oala, in fierarie? O aduci personal de pe Venus, unde se fac oale de calitate? Sau n-ai bucatarie, te apuci si o construiesti si abia apoi, amarata de tine, purcezi (de la a purcede, nu de la purcea) la gatit?

Pot, cel mult, sa inteleg amaraciunea bacoviana cu accente suicidale intr-o propozitie despre cum ai gatit tu mancarea, doar daca ai de la trei copii in sus, sot, amant si iubit si stai si cu parintii si cu socrii. Altfel, mucles, ca ma apuca pandaliile.

Pai cum sa te doboare o oala, doua (plus desert). Supa/Ciorba: apa in oala – de la 30 sec. la 2 min., in functie de presiunea apei. Parlit carnea – daca-i pui – 3 min, spalat carnea (nota pentru blonde: doar cu apica, nu cu gel de dus) – 30 sec., spalat&taiat legume – max 15 min., purces la preparare equals pus totul in oala – 30 sec., lasat pe foc, deschis inventia numita hota – 5 sec. Mici momente de tandrete cu lichidul, de genul sare, piper, gustat, spalat lingura dupa ce gustat – 10 min, cu generozitate. O ciorba/supa, cel mult 31 min si 5 secunde. Nu, nu punem si timpul in care papica se face, ca nu pui lemne la Distrigaz, deci ai program de voie. Si nu, aparatul ala de-ti maseaza burdihanul, suprapopulat de prajituri, animalute moarte si cartofiori prajiti, nu te si slabeste. Sari coarda 31 min si 5 sec, trust me.

Vezi si:  Tot ce trebuie sa stii despre ceaiul rosu rooibos

Prin analogie, felul doi e la fel de rapid. Daca drumul unui pui din punga in tava, in cuptor, dureaza mai mult de 20 min, fuguta la coafor, lasati-va, nu mai chinuiti tavile si tocatoarele, au si ele suflet. Carbonara? Cu sos in house, fireste? 15 min. Am si martori, si da, inca mai traiesc dupa ce au mancat.
Cartofi la cuptor cu ceva animal decedat langa? Cam 20 min. Pastrav umplut, perpelit in cuptor? Greu, dar tot sub o ora. Tort mai simplut? 30 min. Deci, tot nu-mi explic. Sau faceti sarmalute, perisoare si musacale in fiecare zi? De colesterol crima cu premeditare ati auzit?

Da, mah, ce stiu eu, voi faceti totul in casa. Condimentele, sosurile, gemurile. Neah, nu tine. Gem de zmeura, cu indulcitor, sic. 30 min, cu tot cu cautarile indulcitorului la supermarket. Ardei iuti – cei mai iuti din tot universul, drool – murati? undeva la 7 min. You name it.

Da, nu sunt marele fan al gatitului si nu degeaba m-am mutat la fix doua blocuri de ai mei. Cum peste vara ei sunt mai mult plecati, chiar daca eu pot supravietui 100 de ani doar cu branza si cu rosii/ardei grasi si chiar daca nu mai consum ceea ce a clipit candva, gatesc cand e nevoie. O fac cu placere, rapid, no fuss. Ah, da, si mai e ceva ce ma scoate din minti: te speli pe maini, inainte sa asediezi bucataria, iti prinzi/acoperi parul cu ceva si niciodata, NICIODATA, nu bagi la loc in mancare lingura cu care ai gustat. NICIODATA, aaaaaaaaa!

Vezi si:  Sfaturi- cum trebuie să te hranesti pentru a infrunta asa cum trebuie iarna?

Deci, gata, side kick, ca nu mai tine.