Calatorie in Grecia: sfaturi pentru o vacanta reusita impreuna cu familia

Grecia si insulele sale sunt preferate de un numar mare de familii. Plaje superbe, o istorie interesanta, o bucatarie excelenta, un popor formidabil. Transportul in Grecia, indiferent daca este vorba de avion, autocar sau ferry, este eficient si confortabil deopotriva.
Care sunt cele mai bune insule grecesti pentru o vacanta cu familia?

Grecia dispune de un numar mare de insule ideale pentru o vacanta impreuna cu familia. Una din cele mai potrivite este Naxos. Insa exista numeroase alte locuri adaptate in egala masura copiilor si ideale pentru familii. Mykonos, Creta, Rhodos si Corfu, sunt alte patru insule cu plaje superbe, orase simpatice si o atmosfera familiala. Santorini este considerata o destinatie pentru cupluri.

Cea mai buna perioada pentru a vizita Grecia

Cea mai buna perioada de a calatori impreuna cu familia in Grecia, pentru balaceala si pentru plaja este sfarsitul lui mai, nceputul lui septembrie. Soarele este generos in aceasta perioada si ploile sunt rare. Cea mai buna perioada pentru a face plaja este sfarsit de iunie, inceput de septembrie.

Descopera principalele atractii din Atena

Poti vizita cu usurinta principalele atractii din Atena (Acropole, muzeul Acropole si atractiile istorice de la Plaka), intr-o zi sau doua.

Care sunt cele mai bune insule grecesti?

In termeni de istorie si de cultura, Creta, Rhodos, Santorini si Delos. Creta poseda cel mai bun sit istoric din toate insulele grecesti: Knossos, in apropiere de Heraklion. Rhodos adaposeste orasul medieval cu acelasi nume si capitala, Lindos. Santorini dispune de cratere, vulcani si istorie. Micuta insula Delos a fost desemnata sit al patrimoniului mondial UNESCO si adaposteste ruine incredibile.

Vezi si:  Anii sunt tot mai scurti. Nu-i asa?

Plaja ideala pentru copii in Grecia

Cea mai buna plaja pentru copii este Elafonissi, in Creta, magica si extrem de primitoare pentru familiile cu copii. Alte plaje ideale pentru familiile cu copii se afla la Naxos, Paros, Antiparos, Mykonos, Lesvos, Skiathos, Skopelos, Corfou si Rhodos.

Sursa: https://c-pas-sorcier.fr/voyage-en-grece-conseils-pour-des-vacances-en-famille-reussies/