3 principii inspirate de intelepciunea chinezilor pentru a te simti mai bine

Te simti foarte obosita, lipsita de vitalitate, supraincarcata, iritata? Cum ar fi sa aplici cateva precepte in viata de zi cu zi, precepte inspirate din intelepciunea chinezeasca? Invata de la ei cum sa savurezi momentul prezent.

Trebuie sa inveti cum sa astepti. In China se invata cum sa te pregatesti pentru a vedea o oportunitate. Este foarte important deci sa nu fortezi lucrurile. Trebuie doar sa te pregatesti pentru a profita atunci cand trebuie de noroc sau de oportunitatile ce iti apar in cale.

In gandirea chinezeasca, intelegand si influentand in mod general toate aspectele unei situatii, vei reusi sa ajungi la rezultatul dorit.

Sanatatea. In medicina traditionala chinezeasca, sanatatea este o « rutina ». Acest motiv care a ajuns in Occident sa aiba o conotatie negativa, foarte aproape de plictiseala, de un lucru fad si de un calm plat, stagnare… dar la origine, cuvantul rutina vine de la « ruta », un drum pe care il folosim foarte des. Rutina se poate considera drept propriul drum, propria ruta.

Corpul uman, animalele, plantele, Natura… toate au propriul lor ritm, cu cicluri. Deci rutina inseamna sa avansezi in propriul tau ritm in acord cu propria ta natura si respectand-o in fiecare zi.

Unitatea. Este vorba despre a iesi din dualitatea care este prezenta peste tot in cultura occidentala si de a o unifica. Adica sa vezi totul cu luciditate, fara filtru sau fara prea multa reflectie.

Fiecare jduecata de valoare are nevoie neaparata de opusul sau- frumos si urat, bine si rau, superior si inferior. Unitatea inseamna si luciditate, sa vezi lumea sa cum este, situatia noastra asa cum este, corpul nostru asa cum este. Deci pornind de la aceasta constatare, putem sa incepem sa cream lucruri noi, sa ne cream din nou viata si vitalitatea.

Vezi si:  Duminica trupului meu