Foarte multe persoane sufera din cauza problemelor legate de somn. Dar acest lucru se datoreaza cel mai adesea comportamentului nostru si proastelor noastre obiceiuri. Fara sa stim asta, exista o multime de lucruri pe care le facem si care favorizeaza insomnia.

Deci daca nu reusesti sa dormi, cu siguranta ca faci unele lucruri inainte de somn pe care nu ar trebui sa le faci.

Fumatul. Cei care fumeaza sufera mai des de insomnii decat cei care nu fumeaza. La fel ca si cafeina, nicotina are un efect stimulator asupra corpului. Este cea care mareste ritmul cardiac si presiunea arteriala, care stimuleaza activitatea cerebrala,  neputand astfel sa adormi.

Dormi cu animalele. Foarte multe personae adora sa doarma cu animelele lor de companie. Un lucru deloc bun, deoarece obiceiurile de somn ale animalelor sunt foarte diferite de cele ale oamenilor. Somnul animalelor este mai scurt si se tot misca in timpul acestuia deci te vor trezi noaptea.

Iei medicamente. Daca vei lua analgezice sau antidepresive inainte de somn, sistemul nervos va deveni mai alert deci nu vei reusi sa adormi. Deci cel mai bine ar fi sa iei medicamente in prima parte a zilei.

Faci sport. Sa faci sport este un lucru foarte bun pentru sanatate care te ajuta chiar sa dormi, dar daca vei face miscare chiar inainte de a te pune in pat, vei obtine un efect contrar, deoarece corpul inca iti va mai fi treaz dupa antrenament.

Bei prea multa apa. Se pare ca daca vei bea prea multa apa inainte de somn, vei avea un somn neregulat, te vei trezi mai mult si cu cearcane sub ochi.

Practici o activitate care ii cere creierului sa ramana activ. Daca desenezi, scrii sau canti, creierul va ramane foarte activ si acest lucru nu te va lasa sa dormi. Chiar vei risca sa ramai treaz pana dimineata.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.