Tendinta nesting, atunci cand sa ramai la tine acasa este mai cool decat sa iesi in oras

A fost odata ca niciodata o vreme cand lunea la birou veneai cu cele mai incredibile povesti cu privire la iesirile tale in oras. Iar ceea ce povesteai era de neimaginat pentru unii.

Iar daca recunosteai ca nu ai facut absolut nimic in week-end erai privit ciudat de intreaga lume. Dar asta era inainte si vremurile s-au schimbat din fericire. In zilele noastre un « rendez-vous tête-à- tête » cu plapuma sau cu perna este cel mai cool lucru cu putinta, din fericire.

Dar trebuie sa stii ca refuzul de a iesi in oras pentru a sta in liniste acasa si a te relaxa, poarta un nume- nesting.

O pijama super moale si calduroasa, o supa delicioasa sau o salata, Netflix, dar si perspectiva unei seri delicioase fara sa trebuiasca sa urli pentru a te intelege cu prietenii… fara Despacito, fara hoinareala din club in club, fara sa trebuiasca sa astepti ultimul taxi sau autobuz disponibil.. pe scurt, o seara de sambata in solitudine acasa.

Sa stii ca daca alegi sa ramai acasa, in liniste, vei face doar bine sanatatii tale. Nesting este sinonim cu reincarcarea bateriei la un smartphone. Celulele si organele noastre au nevoie de repaos pentru a se regenera. Cu siguranta ca trebuie sa te distrezi din cand in cand, dar daca distractia devine un mod de viata fara de care nu mai poti, trebuie sa tii cont de faptul ca acest lucru este extrem de nefast din punct de vedere mental sau fizic.

Iar activitatile intelectuale precum lectura unui roman pot sa previna bolile mentale. Iar daca vei alege sa faci retete noi sau sa prepari prajituri vei avea mai multa incredere in tine. Gradinaritul participa si el la productia de cortizol deci la reducerea stresului. In plus, plictiseala este cea care favorizeaza altruismul si empatia.

Vezi si:  3 obiceiuri nocturne pe care le ai in comun cu psihopatii