Feng Shui in bucatarie: sanatate si prosperitate
Veritabil epicentru al casei, bucataria este incaperea in care ne hranim prin excelenta. Si, cum sanatatea noastra depinde in mare parte de calmul si de igiena care domnesc aici, decorarea sa ar trebui sa tina cont de anumite reguli. Totul trebuie sa fie spatios, curat si organizat. Iata ce reguli trebuie sa respecti daca iti doresti o bucatarie Feng Shui.
Regula numarul 1: deplaseaza. Daca iti doresti sa amenajezi o bucatarie Feng Shui, trebuie sa stii ca amplasarea acesteia din urma joaca un rol crucial: daca bucataria ta este situata la periferia casei, ca intr-un fel de extensie spre exemplu, acest lucru poate, in mod inconstient, sa ii determine pe cei care locuiesc in casa sa ia masa in exterior. De aceea, conform Feng Shui, o bucatarie ar trebui sa fie intotdeauna amenajata in inima casei.
Regula numarul 2: elimina. Intr-o bucatarie Feng Shui, uita de ceasuri, mai ales daca iei des masa in aceasta incapere deoarece aceste momente ar trebui sa fie de calitate, nu contra timp. Elimina in mod regulat produsele perimate din dulapurile de bucatarie si din frigider deoarece prospetimea alimentelor continute garanteaza prosperitatea caminului. Atentie la coabitarea Apei si Focului, doua energii antagoniste. Daca plita de gatit este plasata in apropiere de chiuveta atunci ar trebui sa schimbi acest lucru.
Regula numarul 3: adauga. Una din regulile de aur ale unei bucatarii Feng Shui este aceea de a lasa lumina sa intre in incapere. Daca unul din spatiile de lucru nu este luminat, adauga un spot sau un tub incastrat, mai estetic. Daca vrei sa schimbi plita de gatit, cel mai bine este sa optezi pentru gaz deoarece este cea mai aporpiata energie de foc. Nu ezita sa iti faci bucataria mai calduroasa adaugand elemente vegetale. Spre exemplu, poti inlocui cosurile metalice in care iti pui frcutele si legumele cu un cos din lemn.