Hygge, metoda daneza pentru a fi mai fericita in viata de zi cu zi

Se spune despre danezi ca sunt cel mai fericit popor din lume. Secretul lor? Hygge. Dar oare despre ce este vorba? Este destul de dificil sa raspundem la aceasta imtrebare. Nu exista inca o definitie pentru aceasta arta de a trai daneza. Sa fii hygge inseamna inainte de toate sa faci din orice lucru obisnuit o adevarata incantare.

Cel mai frumos adagiu pentru a incerca sa fii cat mai fericita in viata de zi cu zi.

Hygge inseamna sa stii cum sa fii prezenta si sa fii impreuna cu cei din jur. Este un sentiment de caldura, de siguranta, de reconfort si de protectie.

Pentru a trai in stilul hygge, nu este de ajuns insa sa inveti retete daneze sau sa patrunzi secretele modului de viata scandinav. Fara sa stim, practicam deja aceasta arta, poate la o scara mai mica.

Exista in viata de zi cu zi o multime de momente de fericire. Poate sa fie vorba despre momentul in care aprindem o lumanare sau cand savuram un mic dejun delicios dimineata. Sau cand ne intoarcem seara acasa la un pahar de vin sau la o ceasca de ceai fierbinte.

Deci trebuie sa inveti sa te multumesti cu tot ce ai si sa incerci sa fii prezent in fiecare moment din viata ta. Este de ajuns daca iti schimbi cateva obiceiuri.

Profita deci de momentul prezent. De faptul ca inca esti in pijama si stai sub o patura calduroasa, citind cea mai buna carte, de o ciocolata calda, de lumea din jur, de copiii din parc, de un cuplu de indragostiti… inseamna sa te delectezi in fiecare zi cu lucrurile frumoase din jur.

Vezi si:  Spune Nu frustrarilor, filtrandu-ti gandurile

Realizand ca viata este foarte frumoasa si ca in fiecare zi sau moment de ascunde o clipa de plenitudine, care doar asteapta sa fie remarcata… asta inseamna hygge.