Sfaturi utile pentru cei care doresc sa cumpere piese auto ieftine

Orice sofer este constient de faptul ca automobilul inseamna o cheltuiala in plus. Vrei, nu vrei, trebuie sa ii schimbi uleiul, trebuie sa il alimentezi si trebuie sa te asiguri ca acesta are revizia la zi. Acestea sunt consumabilele, care intra in bugetul fiecaruia. Din pacate, de multe ori apar cheltuieli neprevazute cu piese uzate din senin. Pentru soferii cu buget mare sau pentru cei prevazatori, care au sume de bani destinate special acestor evenimente neprevazute, lucrurile sunt destul de simple. Pentru ceilalti insa, incepe o lupta de cautare a unor piese auto ieftine. Pentru a putea achizitiona piese auto cat mai ieftine, fara a face rabat la calitate, trebuie sa fie urmate o serie de sfaturi.

  • Alege din timp magazinul de piese auto. Este foarte important sa se aleaga un magazin de piese auto de incredere, care ofera cat mai multe facilitati clientilor. Un astfel de magazin iti poate oferi puncte de fiecare data cand cumperi din el si ocazional iti poate oferi reduceri, chiar si la piesele de foarte buna calitate.
  • Mizeaza pe piesele aftermarket. Chiar daca piesele OE su OEM sunt cele mai indicate, este bine sa mizezi pe aftermarket in cazul in care bugetul pe care il ai nu este foarte mare. Exista destul de multe firme care produc piese aftermarket si au o calitate superioara. Exista chiar si producatori aftermarket despre care se spune ca sunt mai buni decat producatorii originali.
  • Gaseste piese second hand bune. O alta categorie de piese auto este cea cu piese second hand. Sunt piesele luate din dezmembrari si pot fi adevarate chilipiruri. Este important sa mizezi pe aceasta solutie doar atunci cand este vorba despre piese care nu pot pune in pericol siguranta soferului si a pasagerilor. In cazul placutelor de frana sau a altor piese vitale la motor, este bine sa se evite centrele de dezmembrari. O piesa utilizata, chiar daca arata foarte bine, poate sa aiba probleme si poate sa genereze probleme foarte mari.
Vezi si:  Cum pot sa vizualizez o poveste Instagram fara sa fiu vazut?

Este greu sa gasesti piese auto ieftine, insa cu o cautare cat mai corecta si cu putin noroc, poti obtine tot timpul piesa pe care o vrei, fara a investi multi bani