Si pentru ca mi-e foame, iata ca fac gratis reclama tematica.

1. de citeva luni s-a deschis un fast food chinezesc pe bd Pache Protopopescu (nr 60), Chinese Home pe numele lui. Ii zice fast food ceea ce inseamna ca poti lua mincarea acasa usor si repede, dar la fel de usor si repede o poti minca pe loc, caci exista mese si exista chiar si o terasa. Patronul e chinez, iar mincarea e buna si ieftina. Recomandarea mea e meniul lor Happy Home, la care pentru 15 lei primesti 3 feluri de mincare la alegerea ta (cite 100 g din fiecare) + orez (200g). Iar cind faci “alegerea”, vezi mincarea pe care o alegi- ca-i expusa (veti gasi variatiuni pe tema pui, vita, legume; daca vreti porc, rata, oaie, peste etc, mergeti in alta parte) . Nu-s fana, sint fanatica :), colegii m-au vazut mincind atit de des de la chinezi, incit asteapta sa mi se faca ochii oblici. Nu-l veti gasi pe net, asa ca va spun eu programul: zilnic, intre 10-22; reper- liceul Mihai Viteazul.
Pls, mergeti fara asteptari exorbitante; e ceea ce-i zice numele: un fast food; dar e decent, ieftin, feluri diferite de mincare au gust diferit si mincarea e proaspata.

2. “Putin din tot” e tot pe Pache, dar mai aproape de foisor. Servirea e inceata (si prietenoasa :P), iar meniul e, asa cum zice titlul, format din …putin, din diverse bucatarii. Are terasa, da-i la strada si eu zic sa mincati inauntru, unde e wireless, aer conditionat si-un decor… aparte :). Motivul din care ador sa maninc acolo este acela ca … ospatarilor le place mincarea pe care o servesc. De 2-3 ori cind am cerut clarificari despre feluri de mincare, ospatarii au inghitit in sec inainte sa-mi povesteasca. Ceea ce mi s-a parut foarte incurajator :).

Vezi si:  5 caracteristici care fac din tine o persoana de neuitat

Personal, nu consider mincarea lor geniala, dar de buna, e buna. Si au si ei varianta “economy”, adica meniul zilei, care merge pe teme “mincare ca la mama acasa”: ciorba, fel principal si desert contra 20 lei. (si sint 3-4 ciorbe si feluri principale dintre care se poate alege in cadrul meniului zilei.)

3. cevabun.ro pare sa fie site-ul pe care-l asteptam de mult. E frumos, aerisit, retetele sint clare si cu poze folositoare, informatia e diversa si-i usor de cotrobait prin ea, scriitura e succinta si prietenoasa. Abia am dat de el, poate laudele sint premature, dar in clipa asta mi se pare… minunat :).

PS: sint curioasa daca, dintre cititori, mai maninca cineva in zona Fosior- Iancului. Si daca da, unde? si tot daca da, cum e?