Ce impact au culorile asupra noastra?

Este foarte usor sau evident de constatat ca suntem inconjurati de culoare. Dar stiai ca anumite nuante cu care ochii nostri intra in contact au un impact direct sau o consecinta directa asupra starii noastre de dispozitie, asupra sentimentelor noastre, dar si asupra trairilor noastre?

Este vorba despre psihologia culorilor careia psihologii ii acorda destul de mult timp. Iata deci mai multe despre aceasta psihologie fascinanta.

Violetul este o culoare linistitoare care ne poate calma. Deci este o idee foarte buna sa folosesti nuantele de violet, de lavanda sau de lila intr-un dormitor pentru cea mai buna stare de relaxare.

Galbenul. Galbenul este, surprinzator, cea mai obositoare si cea mai dificila de privit. Acest lucru se datoreaza vivacitatii si intensitatii pigmentilor sai. Este si culoarea care atrage cel mai mult atentia. Din acest motiv este folosita si pe panourile publicitare.

Rozul. A fost culoarea anului 2019 si are un efect foarte calmant. Studiile arata insa ca acest sentiment de calm sau de liniste nu este resimit decat la inceputul expunerii la aceasta culoare.

Rosul. Atunci cand vrei sa lasi o impresie memorabila celor din jurul tau, poarta rosul. Rosul este culoarea iubirii si a romantismului. Este si o culoare seducatoare si sexy care atrage atentia.

De asemenea, rosul este cel care pune sangele in circulatie si stimuleaza corpul si spiritul.

Albastrul. Daca vrei sa slabesti sau daca vrei sa mananci sanatos, ai nevoie de o bucatarie albastra. Dar si de farfurii in nuante de albastru.

Albastrul are tendinta de a suprima senzatia de foame deoarece este o nuanta prezenta in mod natural la noi in alimentatie.

Vezi si:  Sfaturi- cum trebuie să te hranesti pentru a infrunta asa cum trebuie iarna?

Albul este cea mai interesanta nuanta deoarece reactiile pe care acesta le poate provoca sunt numeroase. Pentru unii este asociat cu raceala, in timp ce altora le trezeste sentimente de siguranta si de seninatate.