Horoscop – cerul ofera toate raspunsurile

horoscop cer

horoscop cerDin cele mai vechi timpuri, privind cerul si formele diverselor constelatii, oamenii au stiut ca acestea ascund un mister aparte. Combinatia intre religie si stiinta, in incercarea de a gasi raspunsuri in stele pentru evenimentele aparent intamplatoare ale vietii, de la cele mai simple pana la cele de o importanta imense, precum razboaie sau catastrofe naturale, a rezultat de-a lungul mileniilor in ceea ce astazi numim astrologie.

Cum functioneaza astrologia?

Majoritatea persoanelor vor lega imediat termenul de astrologie de cele 12 semene ale zodiacului. Desi aceasta prezumtie nu este incorecta, astrologia bazata pe semne solare – cea folosita in horoscop zilnic ce poate fi gasit in ziare in ziare sau horoscop anual, cum ar fi horoscopul pentru anul viitor este doar o ramura a astrologiei. Este probabil cea mai simpla forma de astrologie, deoarece tot ce se foloseste este data nasterii, iar multi astrologi vor recomanda apelarea la alte tipuri de horoscop, precum cel al ascendentului sau cel lunar, pentru o analiza mai in profunzime. Astrologii pot verifica sub ce semn se afla fiecare planeta la momentul exact al nasterii persoanei, iar mai apoi, combinand aceste date cu alte elemente precum case si unghiuri specifice, pot crea o analiza complexa a personalitatii persoanei si predictii personalizate despre aceasta.

Intre Orient si Occident exista mari diferente in ceea ce priveste astrologia: in timp ce in Orient se continua practici vechi de astrologie precum horoscopul Chinezesc, Vedic sau Tibetan, in Occident diversitatea de metode si filozofii continua sa creasca odata cu timpul. O impartire simpla a ramurilor principale ar rezulta in urmatoarele:

  • Astrologia ce examineaza evenimentele de mare importanta din lume, facand predictii despre situatii economice sau razboaie;
  • Astrologia ce se bazeaza pe detalii specific personale, pentru a face predictii si a analiza obiectivele subiectului sau evenimente din viata acestuia;
  • Astrologia natala sau horoscopul, in care predictiile se bazeaza pe data de nasterea a subiectului, aceasta fiind cea mai populara ramura, unde se pot face predictii zilinice sau poate rezulta un horoscop 2017 cu predictii pentru anul ce urmeaza, in functie de fiecare zodie.
Vezi si:  Psihologii astia…

Astrologia natala – Horoscopul

Astrologia bazata pe data de nastere a subiectului poate adesea lua in considerare si ora, ziua, locatia exacta a evenimentului. In functie de aceaste detalii se atribuie semnul sub care a fost nascuta persoana, de la semnul solar pentru care este nevoie doar de data, pana la ascendent si semnul lunar pentru care este nevoie de detalii mai exacte precum ora si locul. Odata ce acestea au fost determinate, urmatorul pas este sa se descopere sub ce semne se afla fiecare planeta. Folosind metode matematice si cunostinte stiintifice in legatura cu modul in care fiecare planeta se misca pe bolta cereasca, este posibil sa se calculeze pozitia pe cer a unei anume planete la orice data, desi cu cat mai departe, aceasta este de Pamant, cu atat mai complicat devine calculul.

Fiecare planeta are propria ei influenta si propriile caracteristici, exact ca si semnele zodiacului, iar influenta acestora asupra unei persoane depinde de semnul in care apare planeta si daca aceasta se afla sau nu in miscare retrograda. Este de asemenea importanta pozitia planetelor una fata de alta si diversele unghiuri descrise de acestea.

Iata cum, indiferent de parerea scepticilor, o disciplina care implica atat de multe cunostinte si calcule matematice de asemenea complexitate, merita pe deplin titlul de stiinta. Pentru pasionatii de zodii si horoscop zilnic este bine de stiut ca universul astrologiei nu se reduce doar la predictiile din ziar. Vizitand un astrolog, se poate primi o analiza mult mai completa si predictii bazate pe data personale.