astrograma

astrogramaAstrologia utilizează poziția planetelor în raport cu poziția Pământului la data de naștere a persoanei care dorește citirea astrogramei personale. Datele care trebuiesc specificate astrologului sunt luna, ziua, anul, ora de naștere și localitatea nașterii.

Astrologia folosește un sistem matematic, care arată reprezentarea planetară la momentul nașterii, pe o diagramă de 360 de grade. Această hartă reprezintă harta vieții tale, și este împărțită în douăsprezece diviziuni, numite și case. Fiecare casă corespunde unui departament al vieții. Fiecare planetă simbolizează un anume fel de energie. Pozițiile planetelor în case determină în ce domeniu al vieții tale este canalizată energia. Relațiile unghiulare dintre planete arată manifestarea diverselor forme de energie din viața ta. Există trei factori importanți, care ne transmit mesajul astrelor: soarele, luna și ascendentul. Ele reprezintă împreună spiritul, sufletul și trupul.

Ascendentul este zodia dată de ora de naștere. El indică corpul fizic și o parte din personalitate. El canalizează toate celelalte energii de pe harta natală, contribuind activ la exprimarea lor. El descrie drumul pe care îl străbați pe harta natală și modul în care te confrunți cu mediul, formând o parte importantă a identității tale. El este latura care trebuie să se dezvolte în această existență, indicând tendințele personalității exterioare și calitățile pe care trebuie să le dobândești în această viață.

Prima casă și în particular, ascendentul, arată ce calități ai. Arată maniera în care te comporți, aspectul fizic, atitudinea ta în fața vieții, temperamentul, potențialul, liberul tău arbitru. Arată imaginea pe care o ai despre tine, energia vitală, dar și condițiile căminului și ale copilăriei.

Vezi si:  Deci se poate, dom’le!

Cea de-a doua casă este casa câștigurilor sau a pierderilor și indică chestiunile legate de bani, finanțe, avere personală. Arată ce poți dobândi prin aport propriu și cum vei folosi aceste câștiguri.

Cea de-a treia casă guvernează relația cu frații, surorile, rudele și vecinii. Ea reprezintă comunicația orală sau scrisă. Relevă facultățile mentale, indică studiile primare și secundare, ceea ce gândești, călătoriile scurte și felul tău de a călători.

Cea de-a patra casă este casa familiei, a vieții private a originii tale. Reprezintă intimitatea ta, trecutul, amintirile. Este casa finalităților. Ea dă indicații asupra ultimilor încercări și a sfârșitului vieții tale. Reprezintă, de asemenea, proprietățile, imobilele, casa, dar și pământul.

Cea de-a cincea casă ne oferă informații despre iubire, flirt, atracție legitimă sau nelegitimă. Este casa creațiilor artistice și a teatrului, a inimii, a speculațiilor și a jocurilor de tot felul, darurile, norocul.

Cea de-a șasea casă este casa muncii obligatorii pe care o efectuezi, arată locul de muncă, este casa sarcinilor domestice și a serviciului pentru altul. De asemenea, este casa bolilor.

Cea de-a șaptea casă este casa contractelor. Oferă informații despre persoanele cu care te asociezi, precum și despre căsătorie. Arată felul cum te văd alții, este casa proceselor și a adversarilor în caz de litigii.

Cea de-a opta casă este casa care arată ce aștepți de la partenerul de viață. Este casa transformărilor, dar și casa morții, aici apar bolile grave, cauzatoare de moarte.

Cea de-a noua casă este casa care arată relația ta cu religia și experiențele și aspirațiile spirituale. Reprezintă înțelepciunea ta, studiile superioare și a relațiilor cu străinii și străinătatea.

Vezi si:  Obiceiurile zilnice care te vor ajuta sa dormi mai bine

Cea de-a zecea casă indică onoarea ta, poziția socială și viața publică. Este casa responsabilităților, a reușitei sociale, a carierei liber alese și a reputației.

Cea de-a unsprezecea casă este casa prietenilor și a protectorilor, dar și a relațiilor.  Este casa comunicațiilor, a proiectelor, reprezintă ascensiunea socială în grup.

Cea de-a douăsprezecea casă reprezintă starea mentală și bolile, dar și evoluția spirituală, precum și schema existenței precedente. Arată datoriile karmice, casa sacrificiilor, a exilului, a viciilor, a trădării și a dușmanilor. Este casa care indicăruinaproprie, dacăexistă.

Pentru documentare, puteți găsi cărți despre astrologie în librăriile online. Printre cei mai cunoscuți astrologi de la noi din țară se numără Valeriu Pănoiu, care prin cărțile sale,ne arată taina astrologiei și importanța numerologiei în viața noastră.