Iata de ce este esential sa consumi apa pe timp de iarna

Chiar daca pe timp de iarna preferam sa ne inecam in litri de ciocolata calda sa ne mai incalzim putin, trebuie sa tinem cont de faptul ca este important sa bem suficienta apa atat iarna cat si vara.

O ancheta realizata de catre o marca de sticle, a dezvaluit faptul ca numai putin de 92% din tineri au intotdeauna o sticla de apa cu ei, oriunde merg. Foarte bine, deoarece a bea suficienta apa pe timp de zi este extrem de important, mai ales pe timp de iarna. Dar, atunci cand este asa de frig cum este acum, uitam destul de usor sa ne hidratam mai ales cand ne aflam sub o plapuma sau sub o patura, fara sa simtim nevoia sa ne miscam. Iata cateva motive bune de a nu uita sa ne hidratam:

Apa neutralizeaza pierderea de umiditate ambianta. Pare un lucru extrem de logic si chiar asa si este. Acum, cum este atat de frig afara si ingheata, avem tendinta sa ridicam temperatura din casa cu cateva grade. Ceea ce duce in egala masura si la pierderea de umiditate. Incalzirea elibereaza aer uscat si corpul nostru reactioneaza la acest lucru prin deshidratare. De aceea, chiar si atunci cand nu iti este sete, este important sa bei apa pentru a nu te deshidrata si mai tare.

Apa iti confera energie. Iarna avem tendinta sa bem o ceasca de cafea calda mai rapid pentru a lupta impotriva oboselii. Unul din motivele oboselii resimtite poate fi deshidratarea. Atunci cand be apa insuficienta, functiile noastre corporale incetinesc si folosesc energie suplimentara ceea ce ne face sa ne simtim mai obositi. Consumul suficient de apa ne poate mentine nivelul de energie.

Vezi si:  De ce suntem bantuiti de aceste superstitii?

Apa ne protejeaza sistemul imunitar. Pe timp de iarna, sistemul nostru imunitar poate fi mai sensibil la virusi. Atunci cand corpul nu primeste suficienta apa, sistemul imunitar poate slabi si devenim mai vulnerabili la boli.