Spune Nu frustrarilor, filtrandu-ti gandurile

Alarma suna o data, apoi de doua si de trei ori, dar nu ai forta sa te ridici din pat si adormi din nou aproape imediat? 5 minute mai tarziu incepe o adevarata catastrofa. Te trezesti brusc si incepi sa te pregatesti pentur munca. Dar parul este incalcit si nu sta asa cum trebuie, versi cafeaua pe tine, nu iti inchizi nasturii de la camasa asa cum trebuie.. si ajungi logic in intarziere.

Si logic ai uitat de un dosar foarte important. Un lucru e sigur- nu e cea mai buna zi din viata ta. Fara sa iti dai seama, iti petreci ziua bombanind, avand o atitudine negativa. Esti trista, frustrata, enervata, pur si simplu. Tu cum faci pentru a gestiona frustrarile din viata de zi cu zi?

Atunci cand gandurile negative sau « infectate » devin prea prezente in viata de zi cu zi, pe langa faptul ca ne limitam pe plan psihologic si intelectual, aceastea au un impact si pe plan uman, interferand cu raporturile noastre cu cei din jur. Daca nu suntem atenti, putem cadea in ceea ce se numeste supraincarcarea emotionala.

Nu trebuie deci sa lasam emotiile sa ne ghideze sau sa ne domine. Pentru a ne elibera spiritul este foarte important sa vedem care sunt elementele care declanseaza aceste sentimente sau aceasta senzatie. Trebuie sa ne reorganizam programul de zi cu zi, sa ne indepartam de critica si de persoanele prea excesive. Undele negative sunt foarte usor transmisibile.

Este la fel de important sa avem mereu ganduri pozitive si sa ne spunem ca tot ce se intampla se intampla cu un motiv. Gandurile pozitive sunt cele care declanseaza in mod instinctiv un mod de viata mai fericit. Deci daca te-ai trezit mai tarziu in aceasta dimineata, priveste partea buna a lucrurilor- ai reusit sa te odihnesti mai mult.

Vezi si:  Colectia de clipe magice din iarna asta