3 actiuni pentru a face din propria persoana o prioritate

In aceasta lume in care totul se desfasoara cu viteza luminii, in care suntem supraincarcati cu informatii, invitatii sau obligatii… exista cel mai adesea, o persoana pe care o neglijam- propria persoana.

Trebuie sa incerci insa sa fii putin mai egoista sau mai narcisista, deoarece femei fiind, suntem cel mai adesea educate sa ne ocupam mai intai de propria persoana, nu de noi. Pentru ca se pune presiune pe noi sa fim in top in ceea ce priveste toate aspectele vietii noastre. Si o multime de scuze ne fac sa ne neglijam foarte tare.

Cum trebuie deci sa faci din propria persoana o prioritate si cum poti sa ajungi din nou in centrul vietii tale?

Asculta-te. Deja este vorba despre a asculta. De cate ori ai spus Da unei invitatii, cand de fapt, nu voiai deloc sa mergi? Am putea spune ca daca zici Nu celor din jur, poti spune Da, propriei persoane. Avem dreptul sa spunem Nu, chiar sa ne schimbam parerea, chiar daca Da a fost primul raspuns.

Devino cea mai buna prietena a ta. Ii spui prieteni tale cele mai bune daca s-a uitat de dimineata in oglinda, sa vada cat este de urata? Sau ca tinuta pe care o poarta nu ii vine deloc? Intelegi ideea? Este vorba despre privirea autocritica pe care o avem asupra propriei persoane. Un lucru de care putem scapa insa. Cu multa rabdare si iubire pentru propria persoana.

Fa-ti mai mult timp pentru tine. Cat timp iti acorzi oare zilnic? De cate ori iti spui ca ti-ar placea sa ai mai mult timp pentru tine? Ai nevoie in fiecare zi de macar 10 minute pentru tine in care sa savurezi acest timp petercut cu propria persoana. Ai nevoie de cea mai frumoasa poveste de dragoste cu propria persoana.

Vezi si:  Hygge, metoda daneza pentru a fi mai fericita in viata de zi cu zi