Cum sa avansezi cu lista ta de to do list atunci cand nu prea ai chef de ea?

0

Cu totii am trecut prin asta, dar unii dintre noi trecem prin asta in mod regulat. Ne-am saturat sa avem o lista cat o zi de lunga, cu lucruri care trebuie sa fi rezolvate. Si sunt zile cand nu avem pur si simplu chef sa ne ocupam de toate lucrurile de pe ea.

Ce trebuie sa faci deci cand ai un to do list, esential, urgent, dar cand nu ai nici energie, nici motivatie pentru a avansa sau nici macar nu stii de unde sa incepi?

Incepe cu lucrurile mai usoare

Daca nu stii de unde sa incepi si daca ai impresia ca te vei descuraja foarte repede, cea mai simpla metoda consta in a identifica cele mai simple sau mai rapide sarcini de rezolvat.

Le vei face foarte repede si in acest fel, iti vei stimula motivatia si vei primi elan pentru a rezolva urmatoarele lucruri.

Ai nevoie de obiective realiste

Nici vorba sa iti fixezi un obiectiv de genul- trebuie sa rezolv tot ce am pe lista intr-o ora. Cel mai bine ar fi sa iti divizezi sarcinile mai importante in mici etape si mai usor de realizate. In acest fel, vei reusi sa progresezi in mod regulat.

Elimina lucrurile care iti distrag atentia

Fiecare moment in care ceva iti distrage atentia este o ocazie de a te indeparta de lucrurile pe care le ai de rezolvat. Deci tine-te departe de telefon sau de retelele sociale si stai intr-un mediu care este propice concentrarii pentru a-ti maximima productivitatea.

Vezi si:  Nunta in alb si negru

Este important sa iti gasesti motivatia

Daca nu reusesti sa te motivezi sau sa incepi de undeva, cel mai bine ar fi sa te intrebi de ce este important sa avansezi in lista ta cu lucruri de facut. Vizualizeaza beneficiile de care poti profita dupa ce ai terminat toate aceste sarcini. In acest fel, iti poti regasi motivatia necesara pentru a trece la actiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *