5 locuri mitice din Star Wars care exista cu adevarat

Esti fan saga Star Wars si adoi plimbareala? Atunci de ce nu ai incerca sa imbini de minune cele doua pasiuni si sa o iei pe urmele eroilor tai preferati? Iti propunem sa redescoperi 5 locuri marcante din saga Star Wars care se pot admira si in realitate.

Lacul Côme, Italia. Filmarile pentru Star Wars nu au avut loc in intregime doar in cele mai indepartate locuri. Dovada cu planeta Naboo, ale carei parti au fost filmate pe lacul Côme, in Italia, in apropiere de frontiera elvetiana. In acest loc feeric, doua personaje s-au pupat chiar.

Djerba, Tunisia. Tara incarneaza decorul planetei Tatooine. Cantina de Mos Eisley se afla aici. Iar la Matmata, Hotelul Sidi Driss este casa lui Luc Skywalker.

Parcul National Redwood, Statele Unite. Iti amintesti de luna de la Ednor? Un satelit natural din universul Star Wars acoperit de o padure foarte deasa, unde traiesc asa-numitii Ewoks. In realitate, acest loc mitic exista si este vorba despre parcul National Redwood, aflat in apropiere de frontiera cu Oregon.

Skellig Michael, Irlanda. Atunci cand afli localizarea acestei mici insule aflata in extremitatea de vest a Irlandei, iti dai seama ca nu degeaba a ales-o Skywalker pentru ascunzatoare. Este casa a unei colonii foarte mari de cormorani si se poate ajunge la ea doar cu vaporul. Dupa ce ai ajuns aici va trebui sa urci pe 600 de trepte penteu a ajunge la manastirea ce se vede in film.

Ghetarul Hardangerjøkulen, Norgvegia. Hoth, planeta de gheata vizibila in Imperiul contra-ataca, se afla in Norvegia. Ghetarul Hardangerjøkulen, se afla nu departe de satucul Finse. In acest loc se tine o batalia mitica in film- cea de la Hoth. Dar este si locul unde traiesc creaturile feroce Wampascare pot suporta cele mai scazute temperaturi.

Vezi si:  Cand psihiatrii purtau masca