Matera, un colt de paradis secret din Italia

Chiar daca Matera este unul din cele mai vechi orase din Italia, acest lucru nu inseamna ca este si cunoscut. Cu toate acestea, este una din minunile situate in partea de sud a Italiei.

Exista mereu un motiv excelent pentru a face o calatorie in Italia: pentru caldura sa, pentru satele sale, marea sau gastronomia sa…atat in nord cat si in sud, farmecul Italian face furori. Matera, situata in partea de sud-est, nu face exceptie de la regula. Chiar daca nu este atat de cunoscuta de turisti, are mari sanse sa fie.

Matera, vedeta de cinema
Cocotat pe o colina, cel mai vechi oras din Italia, alaturi de Alep si Jericho, ofera un decor fantastic de cinema. Stradutele din piatra, grotele si scarile…Matera are toate ingredientele necesare pentru a seduce turistii in timpul unui sejur. Acest lucru explica de altfel de ce numerosi au fost realizatorii care nu au ezitat nicio secunda de a vizita acest oras pentru a filma cateva scene din filmele lor. Astfel, celebrul film al lui Mel Gibson, Passion of the Christ, a luat nastere pe acest teritoriu. Mai recent, Timur Bekmambetov si-a asezat aici camerele de filmat pentru a realiza un remake al miticului Ben Hur.

Un cadru istoric fantastic, o panorama care taie rasuflarea si o arhitectura antica…Matera are un trecut greu de uitat. Ajungand la Matera, ne este greu sa ne imaginam ca a fost martorul unor evenimente istorice importante, de-a lungul mai multor epoci. De la preistorie pana in zilele noastre, fiinta umana a lasat numeroase urme in Matera.

Calatorii vin intr-un numar mare pentru a profita de grotele cae sunt clasate in Patrimoniul Mondial Unesco. Sunt cunoscute sub numele de Sassi si sunt extrem de populare in randul turistilor din intreaga lume. Nu trebuie sa ratezi Parcul Arheologic de Istorie Naturala de la Murgia. In aceasta atmosfera care te transporta literalmente intr-o alta epoca, Matera se impune drept o destinatie ce nu trebuie ratata sub nicio forma.

Vezi si:  De ce ar trebui sa vizitezi Islanda vara?