Spania este o destinatie turistica cu o multime de comori, mult mai multe decat pe aceasta lista. Dar aceste locuri emblematice din Spania te vor face cu siguranta sa vei sa ajungi pe acolo.

Catedrala Santiago de Compostella. Aici se afla mormantului apostolului Sfantul Iacob. Este un loc foarte important pentru pelerinaj, care asociaza elemente din arta romana, dar si detalii din stilul renascentist si baroc. Este un monument impozant care marcheaza sfarsitul pelerinajului, considerat o capodopera a stilului baroc.

Alcazar. Un palat fortificat din Sevilia, familia regala foloseste etajul de aici. Este considerat cel mai frumos exemplu de arhitectura musulmana pe pamant spaniol. Este deci un splendid ansamblu de edificii care reflecta stilul a numeorase epoci care au participat la splendorea sa. Aici trebuie sa descoperi neaparat Patio de las Doncellas, salonul lui Charles de Quint sau cel al Ambasadorilor.

Alhambra. Alhambra este un vechi palat compus din mai multe cladiri. Ansamblul este unul magnific si domina orasul Granada, in partea de sud. Aici vei putea descoperi splendoarea sultanilor din vechea Al Andalus si vei putea patrunde in magica lume din 1001 nopti prin curtile si verandele de aici, unul din cele mai frumoase ansambluri monumentale construite de oameni.

Muzeul Prado. Aflat in capitala Madrid, este unul din cele mai mari muzee din lume dedicate picturii, esentialmente europeana. Este cel mai important muzeu din Madrid, dar si cel mai vizitat.

Sagrada Familia. Sfanta Familie literalmente, este o bazilica, o constructie neterminata a arhitectului Gaudi. Te va suprinde cu siguranta nu numai prin marimea sa impozanta, ci si prin arhitectura sa futurista, care demonstreaza de minune geniul inventatorului sau, Gaudi. Este cel mai vizitat edifciu de aici, un simbol al capitalei catalane, o opera grandioasa, foarte complexa din punct de vedere arhitectural si plina de simboluri religioase.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.