5 motive pentru a descoperi Peru

Atunci cand auzim numele acestei destinatii, ne gandim imediat la Machu Picchu! Si toti turistii viseaza sa descopere intr-o zi aceasta destinatie minunata invaluita de mister. Dar cetatea incasa este doar una din comorile pe care le detine vechea cetate din America de Sud. Aici vei gasi panorame minunate la Altiplano, vibrante orase coloniale si o cultura mixta. Cu alte cuvinte, Peru este o destinatie de aur.

Intre Oceanul Pacific, cordiliera Anzilor si padurea amazoniana, natura ofera un spectacol minunat aici, intr-un loc in care s-au nascut mai multe civilizatii precolumbiene.

Lacul Titicaca, Marea Anzilor. Este un lac sacru si leagnul civilizatiei incase. Este un lac imens aflat la frontiera dintre Bolivia si Peru, presarat cu insule plutitoare, fiind extrem de fotogenic si de autentic.

Valea Sacra si Macchu Picchu. Valea Sacra este de o frumusete uimitoare. Vei gasi aici satucuri de caramida, culturi in terasa si situri arheologice autentice. Accesul la vestigiile mitice se poate face doar pe cale feroviara. Cel mai celebru loc de aici apartine padurii amazoniene si traseul este abolut incantator. Peisaje de munte acoperite de jungla… spectacolul este cu adevarat unic.

Lima, o escala in Pacific. Este o etapa obligatorie, deoarece aici aterizeaza cei care vor sa viziteze Peru sau Machu Picchu. O destinatie minunata marginita de superbe edificii coloniale, cu un farmec deosebit. In plus, este capitala gastronomica din America de Sud. Deci merita sa te opresti sa o admiri si sa savurezi specialitatile de aici.

Arequipa, orasul alb. Supravegheata de un trio de vulcani, aceasta destinatie iti ofera un decor perfect de carte postala. Vei descoperi aici un centru istoric imaculat, cladiri si catedrale impozante si cea mai autentica manastire, Santa-Catalina.

Cuzco. O destinatie locuita inca din negura timpurilor, situata intr-o vale adanca si aflata totusi la o inaltime de 3400 de metri.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.