Iata care sunt cele mai calde locuri de pe Terra

Chiar daca ecosistemul nostru prezinta o serie de climate favorabile unui sejur prelungit pentru Om, ascunde si unele secrete…fierbinti. Organizatia meteorologica mondiala a observat termperaturile din intreaga lume si a stabilit recorduri niciodata intalnite pana acum in unele locuri specifice pe Glob.

Valea Mortilor, Statele Unite ale Americii

Pe langa faptul ca aici este teribil de cald, Valea Mortii, situata in California, este considerata si cel mai uscat loc din America. Recordul de temperatura a fost atins in anul 1913: 57,8 grade Celsius.

Rub’al-Khali, peninsula arabica

Este unul din cele mai mari deserturi de pe planeta. Climatul sau cald si extrem de uscat a facut ca temperaturile sa urce pana la 56,1 grade Celsius.

Dallol, Etiopia

Aceasta destinatie lasata in stare salbatica in regiunea Afar este cunoscuta drept locul cel mai cald din lume. Temperatura sa medie anuala nu a fost inca depasita. Temperatura sa medie anuala, de 34,4 grade nu a fost niciodata depasita pe niciun loc de pe Pamant.

Kebili, Tunisia

Kebili este o oaza din desertul Tunisian in care temperature record de 55 de grade a fost deja inregistrata. Orasul ar avea in jur de 28.000 de locuitori care incearca cu greu sa supravietuiasca temperaturilor toride.

Tourfan, China

Acest oras din nord-vestul provinciei Xinjiang a atins un record de temperatura, 49, 6 grade Celsius. Aceasta oaza chinezeasca este situata intr-o depresiune, adica intr-un loc aflat sub nivelul marii, ceea ce nu face decat sa accentueze temperatura.

Oodnadatta, Australia

Oodnadatta anunta cu mandrie pe un panou ca este una din cele mai calde dar si cele mai uscate regiuni din Australia. In 1970, termometrul a afisat temperaturi de 50,7 grade, cea mai mare temperatura inregistrata vreodata pe teritoriul Australiei.

Vezi si:  Care sunt cele mai frumoase locuri pentru o vacanta in India?

Tomboutcou, Mali

Cea mai ridicata temperatura inregistrata in acest oras la sud de Sahara a fost de 49 de grade.