Perspectiva preferata, din locul preferat: terasa de la cherhana
De la 2 mai

In primul rind vreau sa va spun ca m-am intors. Nu povestesc, c-ar semana mult cu povestea de anul trecut si cu cea de acum doi ani :). Am pus niste poze pe Picasa, pentru cine vrea detalii.

In al doilea rind, va recomand sa va uitati pe site-ul Nemira, la sectiunea de carti de 5-10 lei. Sint carti bune. Am facut inainte de vacanta o comanda si, dat fiind pretul ridicol de mic, mi-am permis sa traiesc aventuros: am cumparat si carti pe care nu mi le doream si despre care nu stiam nimic. Printre ele Ubik – nu mai citisem SF de peste 5 ani; am avut noroc, am nimerit carte buna, o sa mai citesc- si O pisica, un barbat si doua femei. Aceasta din urma a fost sideranta. Va dau citat spre exemplificare (Lily e pisica):

“Si-a scos un genunchi afara, sprijinindu-l de balustrada, si, aplecata deasupra acoperisului, a soptit inca o data:
– Lily!
Imediat s-a auzit raspunsul:
– Miau!
Apoi, s-au vazut apropiindu-se de ea, pe acoperis, doi ochi stralucind, fosforescenti.
-Lily!
– Miau!
– Lily!
– Miau!
A continuat sa o cheme intruna si, de fiecare data, Lily i-a raspuns – asa ceva nu se mai intimplase pina atunci.”

Deci: daca ati ajuns sa va simtiti vreodata jenati de faptul ca ati povestit prea mult despre o pisica sau daca, fiind de cealalta parte a baricadei, ati fost vreodata exasperati de cineva care v-a povestit prea mult despre o pisica, luati de cititi. E o carte bine si delicat scrisa, care va poate scapa de frustrari, indiferent in care dintre cele doua categorii numite mai sus va incadrati :).

Vezi si:  Un inceput memorial

… Celelalte lucruri ramin cum am stabilit: inca mai vreau sa renovez blogul, intentionez sa raspund la comentarii, inca nu m-am dezmeticit, nu mi-a lipsit netul… dar ma bucur sa-l regasesc :).