Cu o multime de porturi fermecatoare si cu satucuri baroce colorate, Croatia este celebra atat pentru patrimoniul sau natural, cat si pentru cultura sa. Dantela elaborata, grote colorate si orase subterane… lasa-te surprins si de alte aspecte ale Croatiei, in afara atractiilor cunoscute de toti ceilalti.

Un oras oficial al berzelor. In inima Parcului Natural Lonjsko Polje, exista un mic oras denumit Orasul European al berzelor. Aceasta denumire este cea care recompenseaza armonia perfecta dintre natura, berze mai ales si locuitorii de aici.

Cel mai lung zid din Europa. Pe Peinsula Peljesac, in partea de nord a orasului Dubrovnik, un zid de 5, 5 metri aproximativ, se afla intre satucurile Ston si Mali Ston. Si nu, nu este vorba despre Marele Zid Chinezesc, ci despre cel mai lung zid din Europa. O opera militara prin excelenta, acest zid este spectaculos, unic si inedit.

Dantela din Pag. Pe insula din Pag, locuitorii de aici si maicutele din Manastirea benedectina au o pasiune inedita. Este vorba despre dantela. Motivele, transmise din generatie in generatie sunt atat de complexe si rezultatele sunt atat de elaborate, incat Unesco a declarat dantela patrimoniu imateral al umanitatii.

Un oras subteran. Pula are mai multe atuuri in maneca. La doi pasi de teatrul antic un tunel duce la galeriile subterane din Zero Strasse. Aici sunt 10 km de culoare, capabile sa adaposteasca intreaga populatie a orasului! O raritate care merita sa fie descoperita.

Cel mai mic oras din lume. Croatia se poate lauda ca are cel mic oras din lume Hum, cu o populatie de doar 20 de locuitori. Aici se afla, bineinteles, si cea mai mica catedrala din lume si cea mai mica distanta parcursa cu un funicular.

Vezi si:  Care sunt cele mai frumoase locuri pentru o vacanta in India?

Grotele colorate. De la grota Baredine, trecand pe la celebra grota verde Vis… Croatia are superbe formatiuni calcaroase care vor fi cu siguranta pe placul celor care adora stalactitele.