De ce sa vizitezi Oman, orasul celor 1001 nopti?

O adevarata oaza a pacii si a camilelor, aflata intre Orientul Mijlociu si Asia, destinatia exotica Oman, isi deschide din ce in ce mai mult portile in fata turistilor. Nu te-ai convins inca de faptul ca este cea mai buna destinatie pentru aceasta vara? Iata cateva motive care s-ar putea sa te faca sa te razgandesti.

Fa-ti un selfie cu o camila neagra. La Oman, mai ales in Regiunea Dhofar, camila neagra este cu siguranta vedeta. Cu ele poti sa faci cele mai frumoase selfie-uri. Sunt aici echivalentul vacilor din Europa deci dau lapte. Bogat in proteine anti-microbiene si putin sarat in gura, laptele de camila neagra se potriveste chiar si celor care sunt intoleranti la lactoza.

Fa o baie in Oceanul Indian. In acest mic oras portuar, Oceanul Indian este mare si profund, la fel ca si orizontul. Poti sa faci baie aproape tot anul aici, in apa sa calda, poti sa stai la soare sub palmieri sau poti admira delfinii care danseaza in zori.

Regaseste Cetatea pierduta Ubar. Ubar este cetatea pierduta, ingropata in nisip in timpul unei furtuni. Un oras care foarte multa vreme a fost denumit « Atlantida desertului », vechi de acum 3000 de ani inainte de Hristos, evocat in Coran si in Vechiul Testament, care s-a redescoperit in 1992.

Viziteaza Fortul Taqah. In acest oras de pe coasta, exista un fort de vizitat, Taqah. Ridicat in cursul secolului XIX, iti ofera cea mai frumoasa imagine a ceea ce a fost viata burgehzilor din regiune.

Descopera specialitatile omaneze. Cardamomul rste cel care parfumeaza aici cafeaua. Iar cafeaua se serveste mereu alaturi de curmalele locale. Iar bucataria de aici este influentata de tarile care o inconjoara- Pakistan, Iran, Arabia Saudita sau India. Trebuie neaparat sa incerci « karak », un ceai dulce cu lapte, parfumat cu ghimbir si cu sofran, alaturi de naut uscat, stafide negre, besan papdi, nuci de caju si curmale.

Vezi si:  Destinatii in tendinte pentru 2019