Destinatii de (re) descoperit in 2021

Andaluzia

Andaluzia

Chiar daca anul trecut a fost cum a fost si acest an inca mai este cum este, asta nu inseamna ca trebuie sa ne pierdem speranta sau ca stam in casa si sa nu ne bucuram de vacanta, cand situatia epidemiologica o permite. Mereu trebuie sa descoperim noi orizonturi, care sa privilegieze natura si ecoturismul.

Malta, Mediterana. Malta inseamna trei insule- Malta propriu-zisa, cea mai mare si surorile sale mai mici, Gozo si Comino. Intre Sicilia si Tunisia, acest arhipelag este o intersectie de influente britanice, italiene si orientale. La Valette, capitala este foarte atragatoare. In centru, stradutele sale inguste si foarte linistite ne fac sa credem ca suntem intr-un decor de cinema.

Elvetia, Alpi. Tara ciocolatei are vara cele mai imaculate si mai verzi preerii cu poteci pentru drumetii. In parcul sau national, vei regasi cea mai mare diversitate de peisaje- ghetari, varfuri maiestuoase de munte, cascade, lacuri si pasuni.

Grecia, Mediterana. Trebuie sa descoperi aici Corfu cu minunatele sale peisaje, minuscula Paxos, sau Itaca, pamantul natural al lui Ulysse. Salbatice si romantice, parca din alte timpuri, ofera cele mai frumoase escapade.

Andaluzia, Mediterana. Granada cea monumentala, Malaga cea boema, Sevilla cea exuberanta, Cordoba cea istorica… aici chiar ai ce descoperi. Dar asta nu inseamnca ca nu poti alege sa descoperi « los pueblos blancos », adica satele unde casele sunt in var ab, pierdute in zonele aride ale masivului Alpujarras.

Muntenegru, Balcani. Perla Balcanilor nu se limiteaza doar la Kotor. In acest an trebuie sa descoperi si interiorul muntilor si sa ajungi pana in parcul national Durmitor, un adevarat paradis pentru drumetii.

Vezi si:  Ce punem in rucsacul de drumetie?

Kazakhstan. Aici vei gasi un turism intimist care va seduce cu siguranta turistii care sunt in cautare de intimitate si de autenticitate. Aici te poti plimba pe jos in Thien Shan mai ales, un masiv de munte foarte salbatic.