In acest debut de toamna, cand soarele se afla inca sus pe cer, temperaturile sunt inca ridicate, va propunem sa descoperiti, in ritmul vostru,cu ocazia unei drumetii, frumusetile naturale oferite de Muntii Macin, situati in partea de sud-est a Romaniei. Chiar daca altitudinea lor ne duce mai degraba cu gandul la coline decat la munti, acesti munti, cei mai vechi munti de la noi din tara, ofera peisaje magnifice si cele mai surprinzatoare forme de relief. Si deoarece vremea frumoasa persista in aceasta perioada si temperaturile snt inca destul de ridicate, poti profita de prezenta ta intr-un colt de pamant romanesc pentru a face o oprire si la Delta Dunarii, Rezerva biosferei.

Specialistii recomanda traseul marcat cu albastru, care se intinde pe o distanta de 6 kilometri, cunoscut sub numele de Culmea Pricopanului. Insa, orice drumetie trebuie sa inceapa la Centrul de Informare si Promovare Turistica pentru ca turistii sa poate consulta informatiile puse la dispozitia lor cu sprijinul Primariei. Traseul incepe exact langa localitatea Macin. Este vorba despre un circuit albastru, usor de facut de oricine si care presupune in jur de patru ore de mers pe jos, incluzand pauzele. Turistii vor fi cu siguranta impresionati de formatiunile geologice impresionante care dateaza de mai bine de255 de milioane de ani si care par sa apartina unei alte planete. Odata ajunsi in varful Masivului Pricopanu, drumetii vor avea dreptul la o vedere panoramica asupra intregii vai Macin, asupra Dunarii sau asupra depresiunii Luncavita si orasele Galati, Braila si Reni.

Din ansablul formelor de relief de mentionat este Sfinxul Dobrogean sau monolitiii erodati care ne duc cu gandul la Babele. Cat despre fauna locala aceasta este compusa in special din reptile. De mentionat este faptul ca broasca testoasa etse o specie protejata in aceasta regiune. 12 poteci cu dificultate medie si usoara te asteapta de-a lungul a 12 kilmetri in Muntii Macin.

Vezi si:  Destinatii ideale pentru a calatori singur