Recomandari de weekend. Turist in Bucuresti

turist in Bucuresti

turist in BucurestiDaca inca nu ati vizitat Bucurestiul, Hotel Eos din Bucuresti va propune o lista a celor mai interesante obiective de vizitat in Capitala. Cu toate ca Bucurestiul nu este vazut cu cei mai buni ochi de catre locuitorii din restul tarii, are ce oferi oricarui turist venit sa explorere orasul.

Fie ca vorbim de parcuri, muzee, cladiri istorice, strazi cu insemnatate istorica, monumente, statui etc, Bucurestiul te poate surprinde oricand.

Parcuri pe care merita sa le vizitezi:

1. Cismigiu
Cel mai vechi parc al Capitalei si poate cel mai important din punct de vedere istoric. Tot aici gasesti si Palatul Kretulescu.
2. Herastrau
Un parc imens, situat in nordul Capitalei, ce merita vizitat intr-un weekend insorit. Activitatile de agrement sunt destule iar timpul poate fi petrecut in mod util.
3. Parcul IOR
Parcul IOR a fost renovat in ultimii 10 ani iar in prezent se bucura de aprecierea bucurestenilor, fiind poate cel mai bine intretinut parc din Capitala. Pe lac te poti plimba cu caiacul sau cu hidrobicicleta iar in parc exista si alte activitati de agrement.
4. Parcul Moghioros
Parcul reprezentativ cartierulului Drumul Taberei, a fost renovat in 2016 iar in prezent este unul dintre cele mai populate parcuri din Capitala.
5. Parcul Tineretului
Parcul Tineretului este cunoscut pentru zona denumita Oraselul Copiilor dar si pentru amplasarea Salii Polivalente pe perimetrul acestuia. Parcul deserveste cartierele Berceni, Mihai Bravu, Tineretului si este vizitat de mii de oameni in weekend.
6. Parcul Carol
Parcul Carol a fost infiintat de catre Regele Carol 1 si este plin de istorie de la un capat la celalalt. In locul actualului mausoleu se afla Palatul Artelor, demolat in perioada comunista. In parc se pot gasi mai multe monumente printre care: Fantana Cantacuzino, Arenele Romane, Castelul lui Vlad Tepes, Monumentul Eroului Necunoscut, adus de la Mărășești în 1991, Muzeul National Tehnic Prof. ing. Dimitrie Leonida, inaugurat în anul 1909, Statuile Gigantii si altele.

Vezi si:  Insule paradisiace pentru o vacanta insorita

Strazi cu insemnatate istorica:

1. Calea Victoriei
2. Strada Lipscani
3. Strada Xenofon
4. Pasajul Macca-Villacroisse
5. Calea Calarasilor
6. Calea Mosilor
7. Bd Dacia

Muzee si palate:

1. Muzeul Antipa
2. Muzeul Taranului Roman
3. Muzeul Bucurestiului
4. Muzeul de Geologie
5. Muzeul George Enescu
6. Palatul Regal
7. Palatul Kretulescu
8. Muzeul Militar
9. Muzeul National de Arta
10. Curtea Veche
11. Palatul Cotroceni
12. Palatul Parlamentului
13. Palatul Mogosoaia

In mod normal, o capitala europeana ar avea si o serie de stadioane moderne care ar merita vizitate de catre orice turist, fie roman sau strain insa in Bucuresti, pentru moment, singurul stadion nou de 5 stele, care merita vizitat, este Arena Nationala. Urmeaza a fi construite alte 4 stadioane in vederea organizarii Euro 2020, insa constructia acestora inca nu a inceput si va mai dura pana cand vom putea vizita si aceste arene.

Cu toate ca mall-urile nu sunt obiective turistice intr-un sens propriu, foarte multi turisti isi doresc sa ajunga si intr-unul din mallurile bucurestene, fie pentru shopping, cinematografe sau restaurante, de aceea vom trece si lista celor mai importante mall-uri din Bucuresti.

1. Bucharest Mall
2. Promenada Shopping Center
3. Mega Mall
4. Park Lake
5. Afi Palace Cotroceni
6. Liberty Center
7. Mall Baneasa

Bucurestiul are o multime de locuri mai cunoscute sau mai putin cunoscute iar daca vrei sa te asiguri ca nu ratezi cele mai importante obiective turistice si de interes, iti recomandam sa consulti un ghid al orasului si o harta turistica.