Istanbul, city break la portile orientului

city break istambul

city break istambulIstanbul reprezinta unul dintre cele mai atractive orase ale lumii, avand o istorie bogata si o cultura pentru care este faimos. Astfel, cei care isi doresc sa aiba parte de o experienta unica, pot alege oricand un city break Istanbul, avand in vedere ca preturile sunt tot mai accesibile, iar zborul direct din Bucuresti, cu siguranta, este un avantaj pentru cei care nu vor sa piarda timpul prin aeroporturi. Moschei, biserici, catedrale, bazaruri antice, monumente, muzee, insa si restaurante, baruri si terase, Istanbul le are pe toate.

Muzeul de Arheologie

Unul dintre cele mai importante muzee din Turcia, acesta este impartit de fapt in 3 muzee: Muzeul de Arheologie, Muzeul Orientului Antic si Muzeul Kioskului, acesta din urma dateaza din 1472 si adaposteste o multime de artefacte pretioase. Impreuna, acestea atrag peste 1 milion de turisti in fiecare an si au fost fondate in 1891, in apropierea palatului Topkapi.

Palatul Dolmabahce

Cu siguranta ca Istanbul are multe alte atractii mai cunoscute, insa nu trebuie ratat palatul Dolmabahce, care de-a lungul anilor a fost comparat cu Palatul de la Versailles. Construit in secolul al 19-lea si infrumusetat cu 14 kilograme de aur, unul dintre cele mai incantatoare palate turcesti imbina arhitectura otomana cu mai multe stiluri europene, neoclasic, baroc si rococo. De asemenea, palatul a fost resedinta a sase sultani intre 1856 si 1924, iar in interior este gazduit si cel mai mare candelabru din cristal, daruit de regina Victoria.

Biserica Chora

Cei care aleg un city break Istanbul si isi doresc sa evite aglomeratia din cele mai populare locuri, trebuie sa viziteze biserica Chora, unul dintre exemplele grozave ale frumusetii artei bizantine, fiind in acelasi timp si una dintre cele mai frumoase care a rezistat in conditii bune de-a lungul anilor. Initial a fost construita ca o manastire, cateva secole mai tarziu a devenit moschee, iar din 1948 a fost transformata in muzeu.

Vezi si:  Recomandari de weekend. Turist in Bucuresti