7 regiuni din Italia care te vor face sa simti ca te te-ai plimbat prin lumea intreaga

Din Alpi pana in Sicilia, trecand prin Toscana, Apulia, Calabria sau Sicilia, Italia este o destinatie turistica minunata care poseda superbe peisaje si un patrimonial cultural incredibil. Fie ca alegi un sejur la schi, un city-trip, vacante 100% farniente sau o escapada gurmanda, Italia te va face sa crezi ca descoperi o lume intreaga.

Salento, Apulia, un mic si minunat Caraibe in partea de sud a Italiei. Situata in extremitatea de sud- est a regiunii Apulia, regiunea Porto Cesareo poseda plaje unde apa este atat de transparenta, incat avem impresia ca suntem in Caraibe.

Templul Concordia, Agrigento, din Sicilia, un vestigiu al Greciei Antice. Ei bine, nu. Nu este vorba despre Partenon, ci despre Templul Concordia, un monument impresionant, care s-a pastrat foarte bine de-a lungul timpului si care ne aminteste ca Grecii au stat foarte multa vreme pe pamanturile vechi ale Italiei.

Termele din Saturnia, Sicilia, Toscana, un adevarat Pamukkale in mininatura. Nu, nu este vorba despre situl Pamukkale din Turcia, ci despre Termele din Saturnia. Sunt piscine naturale mereu deschise si gratuite.

Milano, Lombardia, un Manhattan italian. Bine ai venit la Milano, mai precis in fata lui Porta Nova si cartierul sau de afaceri. Aici vei gasi zgarie-nori, la fel ca si in Manhattan.

Lacul Federa, Venetia, o carte postala cu vara indiana din Dolomiti. Da, nu este vorba despre Canada, ci despre lacul Federa, in inima masivului Dolomiti de o frumusete ireala.

Necropola Monterozi, Toscana, cu decoratiuni demne de piramidele din Egipt. Trebuie sa te uiti mai de aproape deoarece nu este vorba despre fresce egiptene, ci despre picturi de inspiratie greceasca, gasite in necropola Monterozi.

Vezi si:  De ce sa vizitezi Oman, orasul celor 1001 nopti?

Castelul Sammezzano, un mic colt din Istanbul in apropiere de Florenta. Nu, nu este vorba despre o moschee, ci despre castelul Sammezzano. Are cel mai impresionant stil arhitectural si un parc cu o multime de arbori exotici.