Slovenia- cateva motive care sa te faca sa descoperi aceasta tara fascinanta

Ai vizitat deja Portugalia, Franta, Spania sau Italia. Esti in cautare deci de o destinatie turistica europeana, dar originala si fascinanta in acelasi timp? Nu mai cauta. Slovenia te asteapta.

Aceasta tara minunata se afla in inima Europei, intre Italia, Croatia, Ungaria si Austria. Culturile slave, romane, maghiare si germanice se imbina aici de minune.

Iata deci care sunt fatetele Sloveniei pe care trebuie sa le descoperi neaparat.

Grota Postonja. Altadata numita si Grota Adelsberg, aceasta grota este cea mai frumoasa atractie din regiunea masivului Karst. Deschide bine ochii. Spectacolul acestei grote cu tunelurile sale carstice este pur si simplu magnific.

Castelul Predjama. Imposibil de ratat datorita pozitie sale in flanc de munte. Construit in secolul 13, acesta prezinta particularitatea de a amesteca stilurile, in functie de partea pe care alegi sa o vizitezi. Acesta poate sa fie deci atat roman, cat si gotic, un lucru pe care amatorii de arhitectura il vor aprecia cu siguranta.

Ljubljana. Cu siguranta ca va trebui sa descoperi si capitala Sloveniei, Ljubljana. Este un oras « verde » cu un farmec evident, in care natura are un loc privilegiat. Parcurile si spatiile naturale aici sunt foarte multe.

Lacul Bled. Considerat drept « Perla Sloveniei », acest lac alpin se afla la 45 de km fata de capitala. Ofera un veritabil decor de carte postala. Lacul, in mijlocul caruia se afla o insulita si magnificul sau castel dau impresia de a fi in mijlocul unui loc de vis.

Regiunea viticola Primorska. Iata un motiv savuros de a vizita Slovenia. Vei putea savura aici cele mai delcioase varietati de vinuri si vei putea merge pe « ruta vinurilor » pana aproape de frontiera cu Italia. In ceea ce priveste degustarea, chiar nu ai cum sa te plicrisesti, aici. asta e sigur, mai ales in Istria Slovena.

Vezi si:  Cele mai frumoase Parcuri Nationale din Europa