Vrei sa calatoresti in Spania? Iata de ce trebuie sa descoperi Catalunia

Nu ai cum sa nu fii fermecat de Catalunia, atunci cand planuiesti o vizita in Spania. Este o regiune magnifica ce poseda nu mai putin de sase site-uri inscrise in Patrimoniul Mondial Unesco.

Pentru cultura, pentru activitatile in aer liber, pentru istoria sau pentru gastronomia sa, iata care sunt motivele care ar trebui sa te convinga sa o descoperi si tu.

Pentru a vedea Sagrada Familia. Imposibil sa ajungi prin Catalunia fara sa mergi sa vizitezi si Sagrada Familia. O bazilica ce se afla la Barcelona si care este fara indoiala, cel mai celebru monument din oras. Este simbolul modernismului catalan, o opera ce se datoreaza celebrului Gaudi.

Pentru a respira aer curat la Costa Brava. Daca vrei sa te bucuri de aer curat intr-un decor demn de o veritabila carte postala, trebuie sa ajungi pe la Costa Brava de pe coasta catalana unde te vei putea bucura de frumusetea Marii Mediterane.

Pentru a vizita manastirea Santa Maria de Montserrat. Se afla la aproximativ o ora de mers cu trenul din Barcelona si este o adevarata bijuterie arhitecturala ascunsa in munti. Privelistea oferita asupra regiunii din jur este absolut exceptionala.

Pentru peisajele ce le ofera Pirineii Catalani. Daca adori sa descoperi cele mai frumoase peisaje in natura, trebuie sa ajungi si pe la Pirineii Catalani. Este un incredibil teren de joaca pentru toti cei care adora drumetiile sau plimbarile printr-o natura maiestuoasa. Pe drum, vei gasi numeroase satucuri medievale care isi mai pastreaza inca perfect autenticitatea.

Pentru vestigiile istoriei romanilor de la Tarragona. Pe Coasta Daurada, trebuie sa ajungi si la Tarragona. Este foarte vizitata pentru plajele sale dar si pentru bogata sa istorie romana. Dar si pentru vestigiile de aici. Vechiul cartier de aici are un farmec atemporal.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.