Ce punem in rucsacul de drumetie?

Ce poate fi mai relaxant si mai frumos decat o drumetie impreuna cu familia sau prietenii? Drumetiile reprezinta o activitate ideala pentru sanatate si moral deopotriva. In plus, faptul de a petrece timp de calitate impreuna cu cei apropiati, in natura, este nepretuit. Inca nu ti-ai cumparat rucsacul pentru drumetie? Cum il poti alege? Si, mai important, ce punem in el in timpul unei drumetii?

Inainte de toate, alege rucsacul potrivit pentru drumetie

Urmeaza sa mergi pe jos timp de mai multe ore de aceea este important sa fii bine echipat. Daca nu ai rucsacul potrivit pentru drumetie, plimbarea risca sa se transforme rapid intr-un veritabil cosmar. Din acest motiv, alegerea rucsacului de drumetie este extrem de importanta. Prima intrebare la care trebuie sa raspunzi este urmatoarea: cine este persoana care va purta rucsacul respectiv: o femeie sau un barbat? Asta deoarece morfologia este diferita. Structura unui rucsac este conceputa in asa fel incat sa se adapteze uneia din cele doua morfologii. Lungimea si latimea partii din spate, bretelele si cureaua centrala sunt diferite pentru femei.

Mai trebuie sa tii cont si de inaltimea persoanei. O persoana mica de inaltime nu va alege acelasi rucsac ca si o persoana cu o inaltime de 1,80m. Exista o regula conform careia un rucsac nu trebuie sa depaseasca 15% din greutatea sa totala.

Ce punem in rucsacul de drumetie?

Daca pleci in drumetie pentru o zi sau pentru un weekend intreg, compozitia rucsacului de drumetie nu va fi aceeasi. Exista accesorii care sunt utile in ambele cazuri insa nu in totalitate.

Pentru o drumetie de o zi avem nevoie de:

Vezi si:  Istanbul, city break la portile orientului

– Pansamente, antiseptice si dezinfectant pentru maini;
– Crema solara, un spray anti tantari;
– Hartie igienica si servetele uscate;
– Un tricou, sosete si pantaloni de schimb;
– Ochelari de soare;
– O pereche de pantofi de schimb;
– Un aparat foto;
– Telefon mobil;

Pentru o drumetie de mai multe zile ai nevoie de:
– Tricouri, pantaloni si sosete;
– Lenjerie de schimb;
– O saltea gonflabila;
– Servetele umede;

Sursa: https://www.mediacritik.com/que-mettre-sac-randonnee/