Izmir, cea mai buna destinatie pentru anul 2024

0

Aflata pe coasta de est a Turciei, Izmir este o destinatie unde trebuie sa ajungi in 2024. Este un oras celebru pentru cetatile sale antice, plajele sale paradisiace, peisajele grandioase si gastronomia sa originala. Este deci o destinatie must see pentru urmatoarele vacante.

Izmir, o perla istorica de pe coasta de est a Turciei

Izmir este un oras plin de farmec si de istorie. In timpul unui sejur, vei putea parcurge bazarul sau istoric, locurile sale culturale si artistice, podgoriile, plajele sale, dar si ruinele sale antice. Cu atmosfera sa animata, Izmir seduce turistii care vin sa descopere coasta turca.

Aceasta regiune din Turcia adaposteste numeroase situri extraordinare inscrise in Patrimoniul Mondial Unesco, precum Cetatea Efes, unde se afla basilica Sfantului Ion si casa Fecioarei Maria, dar si cetatea Bergama, care adaposteste a doua biblioteca ca marime din Antichitate. Putin mai departe, la Selecuk, se pot explora ruinele templului lui Artemis, adica una din cele sapte minuni ale lumii antice.

Aici vei gasi si Agora, un muzeu in aer liber, un vestigiu al vechilor cetati grecesti, care se folosea drept loc de adunare publica sau pentru piata. A fost construit de catre Alexandru cel Mare si se afla si la ora actuala intr-o stare foarte buna.

O destinatie ideala pentru iubitorii de natura. In timpul unui sejur in regiune, satul Sirince, celebru pentru vinul sau de fructe trebuie neaparat sa fie descoperit. Cocotat pe o colina foarte verde, este considerat de altfel, unul din cele mai bune satucuri turistice pentru anul 2023. De aici se pot descoperi si alte sate, precum Foca, Urla sau chiar Karaburun.

Vezi si:  Băile Felix de la Oradea - o soluție pentru vremuri răcoroase

Un alt punct forte al acestei destinatii? Dezvoltarea pistelor sale de ciclism pentru a se facilita vizitele cu bicicleta. Cu pistele sale certificate, turistii care ajung aici pot privilegia bicicleta pentru a descoperi aceasta destinatie minunata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *