Balcani- cele mai frumoase plaje din regiune

0

Fie ca doresti sa lenevesti pe plajele aurii din Albania, Croatia sau Muntengru, chiar si Grecia, trebuie sa stii ca regiunea Balcanilor ofera o multitudin de optiuni atunci cand vine vorba despre vacante balneare de neuitat.

Balcanii au o multime de plaje magnifice de-a lungul coastelor scaldate de Marea Adriatica si de Marea Egee. Fie ca esti in cautare de plaje cu nisip auriu, golfuri izolate sau ape cristaline, aceasta regiune are mereu ceva de oferit tuturor amatorilor de soare si de mare.

Care sunt cele mai frumoase plaje?

Plaja Dhermi, Albania

Aflata de-a lungul Rivierei Albaneze, plajă Dhermi este celebra pentru apele sale in nuante de turcoaz si nisipul sau fin. Este inconjurata de munti abrupti si de pini mediteraneeni si ofera cel mai pitoresc cadru pentru relaxare si pentru a profita de soare.

Plaja Jaz, Muntenegru

Plaja Jaz, aflata in apropiere de orasul Budva, este una din cele mai mari din Muntenegru. Are un nisip fin si ape cristaline. Este inconjurata de faleze stancoase si de coline verzi si ofera un cadru magnific pentru a te relaxa si a profita de mare. Este ideala si pentru familial cu copii.

Plaja Zlatni Rt, Croatia

Este una din cele mai emblematice din aceasta regiune. Are o forma mai speciala, de limba de nisip, care avansaza in apele Marii Adriatice. Are o apa nu foarte adanca si un vant constant si este cea mai populara mai ales in randul amatorilor de sporturi nautice.

Vezi si:  Incredibila Iowa

Navagio, Grecia

Plaja Navagio din Zakinthos este cea mai celebra plaja de aici. Dar este si cea mai fotografiata din lume. Este o plaja izolata inconjurata de faleze inalte de calcar si este accesibila doar cu vaporul. Acest lucru adauga un plus de mister locului. Inconjurata de apele cristaline ale Marii Ioniene, este un adevarat paradis pentru turisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *