bicicleta in bucurestiTraficul din Bucuresti este, de cele mai multe ori, sufocant. Este motivul pentru care foarte multi locuitori ai capitalei aleg solutii alternative de transport, cum ar fi bicicleta, trotineta, rolele sau solutiile moderne precum hoverboardurile. Evident, bicicleta ramane solutia apreciata de cei mai multi oameni, fiind cea mai rapida si cea mai comuna.

Din pacate, o plimbare cu bicicleta depinde de mai multi factori, cum ar fi clima in Bucuresti sau starea pistelor de biciclete. Totusi, imediat ce prognoza meteo este favorabila, numarul biciclistilor creste, iar cifrele arata ca an de an, acest numar este mai mare.

De ce incep bucurestenii sa mearga cu bicicleta?

Trecand peste faptul ca este mai rapid, mai sanatos si mai ieftin, mersul cu bicicleta este incurajat de anumiti factori externi:

  • Programe politice. Primaria orasului a oferit cateva mii de vouchere pentru cei care doresc sa isi cumpere o bicicleta, lucru foarte atractiv.
  • Vremea meteo Bucuresti, din ce in ce mai prietenoasa. Conform celor de la vremea-bucuresti.ro, clima este din ce in ce mai prietenoasa. Iernile sunt, cu siguranta, mult mai blande decat erau odinioara, iar acest lucru face plimbarile cu bicicleta foarte atractive inclusiv pe timp de iarna.
  • Numarul in crestere de piste de biciclete. Bucurestiul este una dintre cele mai sarace capitale din Europa, atunci cand vine vorba despre piste de biciclete. Cei care iubesc acest mijloc de transport in comun pot circula pe doar 50 de km de piste, in tot orasul, o distanta infima fata de cele cateva sute sau mii de km de piste din alte orase. Totusi, autoritatile incearca sa aduca solutii in acest sens si chiar daca incet, incep sa fie montate din ce in ce mai multe piste.
  • Soferii par a fi mai atenti la biciclisti. In urma cu cativa ani, a fi biciclist in Bucuresti, mai ales pe strada, alaturi de masini, insemna un risc major asumat. Astazi, soferii incep sa tina cont de participantii la trafic pe doua roti si sa ii respecte.

Ce trebuie avut in vedere in momentul in care se circula cu bicicleta in oras?

In primul rand, orice biciclist trebuie sa fie protejat, sa aiba casca, genunchiere si cotiere in momentul in care circula. De asemenea, trebuie sa aiba semnale luminoase, care sa ii avertizeze prezenta pe timp de noapte.

Chiar daca soferii sunt din ce in ce mai atenti, atentia majora trebuie sa fie tot a biciclistului, care trebuie sa se focuseze pe fiecare miscare, in asa fel incat sa nu riste nimic. Folosirea unor accesorii precum oglinda retrovizoare poate sa fie extrem de utila in trafic, mai ales in zonele foarte aglomerate.

Nu in ultimul rand, bicicleta trebuie sa fie protejata foarte bine, in conditiile in care hotii sunt prezenti peste tot, iar bicicletele pot fi valorificate usor. Un antifurt ieftin nu rezolva nicio problema, poate doar duce la evitarea furtului uneia dintre roti.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.