Cred ca daca, prin absurd, romanii ar fi anuntati maine ca in, sa zicem, sase ore, va veni sfarsitul lumii, nu ar alerga cautand adapost. Nuuu, nici vorba. Nu ar da fuga in spatele blocului sau al casei sa sape buncare, in care sa se adaposteasca. Nuuu, nici vorba.

Ar rupe usile birourilor ca deh, “vine apocalipsa” si ar alerga, bezmetici, catre supermatrketuri, hipermarketuri, chioscuri de cartier, centre comerciale, tarabe, piete, vanzatori ambulanti, non-stop-uri, catre orice forma de comert pentru a mai face niste cumparaturi asa, de ultima ora, ca doar “vine apocalipsa”.

Televiziunile ar transmite din centrele comericiale, am afla ca in aceasta perioada profitul comerciantilor creste cu aproximativ 40%, ca cel mai bine se vand alimentele si bauturile alcoolice. Ni s-ar recomanda trasee ocolitoare ca sa ajungem mai repede in locurile din care sa putem cumpara in voie ca nu cumva ea, apocalipsa, sa ne prinda pe picior gresit.

Apocalipsa, apocalipsa, da’ sa n-avem un carnacior si o muratura? Ca sa nu mai zic de o bere!

Sunt unul dintre oamenii fericiti. Doua fobii am si eu la viata mea: mi-e frica de mor de gandaci si mi se face rau in centrele comerciale. Si inca mai caut magazine unde se gaseste spiritul sarbatorilor si nu al shoppingului.