Suceava este o zona care surprinde prin simplitatea si prin autenticitatea sa. Bogata in monumente istorice, peisaje pitoresti si sate care au reusit sa isi conserve traditiile in ciuda trecerii timpului, judetul Suceava surprinde prin simplitatea si originalitatea sa. O calatorie in partea de nord a tarii poate incepe din Suceava, oras istoric, fosta cetetate princiara. De aici, ne putem indrepta spre zona de munte si statiunea Vatra Dornei si, in final spre faimoasele manastiri cu fresce exterioare din Bucovina.

Un turist care nu a vizitat niciodata orasul Suceava va fi impresionat de cetatea de scaun, unica in Romania si care adaposteste o expozitie permanenta amenajata pe ruinele fostei cetati, timp de 200 de ani, principala resedinta a printilor domnitori ai Moldovei.  Vizitand aceasta cetate, vizitatorul se scufunda in atmosfera secolului trecut, insotit sau nu de ghiduri virtuale care ii vorbesc despre istoria acestei regiuni speciale. Odata cu lasarea serii, peretii exteriori si interiori incep sa se animeze, un spectacol inedit de sunet si de lumini care dezvaluie scene de lupta din istoria tarii. Spre exemplu, site-ul turistic american TripAdvisor a acordat in anul 2018 cetatii de scaun Suceava certificatul de excelenta, in urma unor pareri favorabile exprimate de catre turistii care au vizitat-o.

Un alt obiectiv important, recent reabilitat, este muzeul de istorie din oras, si el unic in Romania, datorita caracterului sau interactiv. Datorita tehnicilor moderne folosite, cele mai interesante obiecte din patrimoniu sunt expuse si explicate in contextul lor istoric. De la istorie se trece rapid la traditii. In apropiere de cetatea scaunului se afla Muzeul Satului din Bucovina. Este ultimul nascut din muzeele in aer liber de la noi din tara. Vizitatorul va descoperi aici monumente de arhitectura traditionala – case taranesti, ateliere de artizani, scoli, biserici, taverne, o multime de lucruri care ii permite sa inteleaga modul de viata al locuitorilor.

Vezi si:  De ce ar trebui sa vizitezi Islanda vara?