Cand psihiatrii purtau masca

Azi am trecut prin 3 intilniri de job.

1. Cea de prezentare a programului. Norocul meu continua, doamnele de care a depins organizarea itinerariului meu dovedindu-se a fi, fara exagerare, incintatoare. Iar detaliile pe care le-am aflat despre program ma fac sa ma simt intr-o poveste. Nu le deconspir :). Pentru cine nu stie incotro merg, pot da citeva indicii: dupa Washington urmeaza San Francisco, apoi Iowa/Des Moines, Atlanta si Albany&New York/NY.

2. Intilnire cu Vic Basile (care este nici mai mult nici mai putin decit primul director al Human Rights Campaign, in prezent cea mai mare organizatie din US care apara drepturile civile ale LGBT). La intilnire a participat prin telefon si Anne Vonhof care este chiar persoana care se ocupa de “diversitate” in Biroul de …HR, ca sa zic asa (Office for Personal Management), care are in vedere toate agentiile guvernamentale (la nivel federal) din SUA. De la Anne Vonhof am aflat ca guvernul american are acum si o serie de recomandari privind angajatii trans… si ca toate politicile lor privind diversitatea sint publice. (A ramas sa primesc linkuri la ele pe mail; cind le am, le spun, ca doar de aia le-am cerut).

De la dl Basile am aflat (si vazut) o fotografie graitoare pentru absurditatea situatiilor la care a dus homofobia. Aflati dragii mei ca pe vremea cind homosexualitatea era considerata boala psihica (1960 adica), un psihiatru a acceptat sa prezinte intr-o dezbatere publica argumentele pentru ipoteza ca homosexualitatea n-ar fi boala, doar cu masca. Asa am ajuns sa vad o fotografie in care sint prezenti o lesbiana, un barbat gay si un psihiatru, in care masca e purtata de acesta din urma. ha! 🙂

Vezi si:  De ce ar trebui sa vizitezi Islanda vara?

3. Multi oameni de la Biroul pentru democratie, drepturile omului si munca. Ocazie cu care am vazut la cine ajung rapoartele pe drepturile omului la care sintem traditional invitati de Ambasada SUA sa contribuim, pentru domeniul LGBT.

De data asta am povestit mai mult eu, despre situatia din Romania. Si m-am gindit oare cind va veni si clipa in care reprezentanti ai guvernului Ro sa se preocupe de drepturile cetatenilor romani lgbt.

PS: de miine incolo, fac poze cu oamenii cu care ma intilnesc 🙂

PPS: am descoperit si Washington Blade, saptaminal gratuit, LGBT. Mi-am luat un ziar adevarat (pe hirtie adica), dar el poate fi citit si pe net. Iata link la un articol despre rezultatele recensamintului lor in privinta persoanelor gay din Washington DC. (va dati seama ca asta inseamna ca la “ei”, oamenii chiar raspund la intrebari legate de orientarea sexuala?)