Maine, dupa trei intilniri pe care sper sa ajung sa le povestesc la timpul lor, plecam spre San Francisco. Aici lumea vorbeste in continuare de cutremur (au fost ceva replici (pe care nu le-am simtit)) si se pregateste pentru uraganul care e programat sa ajunga in Washington simbata. Ingrijorarile reale sint pentru alte zone ale coastei estice asa incit sper sa n-avem intirzieri sau alte probleme cu zborul de miine noapte.

Nu mi-e clar daca dincolo am net… asa ca iata, fac un efort cam mare si povestesc acum, cind netul e sigur, cum a fost azi.

Joi a fost ziua fermecatoare. Incep cu prinzul absolut adorabil la care am fost invitata impreuna cu mai multe (5) persoane trans de catre Kay Milas de la GLIFA (grup care aduce la un loc persoanele lgbt&familiile lor care lucreaza pentru guvern), la ea acasa. A fost un timp petrecut senin si armonios in compania unor doamne distinse si cu suflet. Am vorbit despre situatia trans din US si cea din Romania. Toate doamnele trans aveau peste 5o de ani, o experienta de viata admirabila, si profesii de tot felul inclusiv functionar guvernamental sau personal militar. Mincarea a fost minunata, atmosfera la fel. (Si am intilnit-o si pe Mara Keisling, de la National Centre for Transgender Equality; o comoara!)

De acolo am plecat spre intilnirea cu Maya Rupert de la National Center for Lesbian Rights (Maya e avocata, dar si scrie pe teme legate de drepturi lgbt. iata aici articol depsre bisexualitate scris de ea). Iar NCLR lucreaza pentru toata lumea LGBT, nu doar pentru lesbiene. Organizatia din Washington e atenta mai ales la felul in care diversele agentii guvernamentale respecta peroanele LGBT. NCLR are si un sediu in San Francisco (ma intilnesc si acolo cu ei), iar pe coasta vestica activitatea lor se concentreaza pe litigare strategica. Mi-a placut Maya, mai ales ca seamana cumva cu o fosta colega, Dorina :).

Ultima intilnire a fost cu Chloe Schwenke si Ajit Joshi, USAID. Am vorbit mult despre situatia trans de la noi si despre cum am putea face sa-i prindem pe americani din urma in privinta integrarii pline de respect a persoanelor LGBT in rindul angajatilor guvernamentali. si nu doar in rindul lor. Am mai vorbit despre bani, mai exact spus despre lipsa lor si am primit citeva sugestii de finantatori posibili. Vedem.

Iar prima intilnire (ordinea in care va prezint intilnirile fiind, evident, nu cronologica) a fost in cabinetul singurei femei membre a congresului care este out ca lesbiana – Tammy Baldwin, unde m-am intilnit cu membri ai echipei sale si am aflat de grupul parlamentar care se ocupa de chestiuni LGBT. Impresia cea mai puternica mi-a fost lasata de …placuta de la intrarea in birourile dnei Baldwin. Pe ea scrie . Aceeasi placuta se afla pe usile tuturor membrilor congresului american, alaturi de steagurile regiunii pe care acestia o reprezinta si cel al US.

Pozele de azi sint dupa cum urmeaza: posta veche, cerul de seara, intrare la metrou, semafor (Ghiciti ce culoare e verdele pentru pietoni aici?), eu si Katherine Diop (Program Officer la Departamentul de Stat pentru Europa si Eurasia, una din doamnele incintatoare care s-au ocupat de vizita mea), eu si USAID, eu si …etc 🙂


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.