Coalitiile si aliatii sunt cheia

Pe 24 august am avut doar doua intilniri – drept care am avut timp si de batut muzeele. Am batut muzeele e tare bine spus, caci acum ma dor talpile intr-un fel care nu poate fi descris usor. Ma dor rau 🙂 (Muzee Smithsoniene; intrarea gratuita. Sculpturi in aer liber, apoi arta in galeria de arta de est si apoi istorie americana. foarte foarte frumos. mai ales sculpturile lui Rodin.) (E prima data cind merg singura prin Washington- nu ca ar fi complicat, dar pina acum am facut fiecare pas alaturi de Virgil; si o sa mai fac in continuare o gramada de pasi impreuna cu el- caci asa e protocolul programului).

Intilnirea de dimineata a fost cu Ty Cobb de la Human Rights Campaign. HRC e un fel de ACCEPT mai mare. De vreo 200 de ori mai mare. Fac litigare strategia, monitorizeaza (si dau note in niste “indexuri de echitate”) felul in care drepturile LGBT sint luate in seama de companiile private, de sectorul de sanate, de sistemul de educatie. Mi s-a parut incredibil ca HRC lucreaza cu diverse culte religioase urmarind sa obtina sprijinul acestora pentru drepturi LGBT fie si partial. (dupa modelul “intelegem ca nu sustineti casatoria gay, dar ne asteptam ca in privinta infractiunilor motivate de ura sa veniti cu o luare de pozitie care sa le condamne”). Facerea de coalitii si gasirea de aliati- asta spune Ty ca a fost cheia succesului lor.

Cea de dupa-amiaza a fost cu mai multi oameni de la PFLAG (organizatie a parintilor, prietenilor, colegilor persoanelor LGBT). Am vorbit mai ales de felul in care se implica ei in combaterea discriminarii LGBT in sistemul de educatie si am primit o serie de materiale realizate de ei pentru scoli, sa le avem ca sursa de inspiratie. De fapt de la PFLAG am primit multe materiale si o poveste. Aceasta organizatie (care este tot una uriasa) a fost inceputa in ziua in care mama unui baiat gay nu a mai suportat sa-l stie hartuit de colegi si l-a insotit pe acesta la un mars gay. Pentru ca s-a facut ceva vilva in jurul ei, alti partinti si alte rude de tineri LGBT au ajuns s-o contacteze… si pina la urma au pus de au facut organizatia.

Vezi si:  Parcari private langa aeroporturi: Servicii de ultima generatie pentru cetateni responsabili

A fost o zi pozitiva, in care am intilnit oameni senini si hotariti, si in care am adunat multe surse de inspiratie pentru materialele noastre viitoare 🙂

Pozele de azi sint dupa modelul “eu si…”. Nu mai stau sa le pun legenda. Dar de vrea cineva sa stie ce e cu unul sau altul din reperele turistice incluse, sa intrebe, ca-i spun. (E prima data in viata mea cind am astfel de poze in cantitate atit de mare.