Cele mai frumoase Parcuri Nationale din Europa

Iti place foarte mult aerul curat? Ar fi deci timpul sa iti iei in picioare pantofii pentru drumetii si sa descoperi cele mai frumoase parcuri nationale din Europa.

Aici vei gasi parcuri nationale cu adevarat minunate, gata sa satisfaca toate dorintele de evaziune in mijlocul naturii. Cei mai aventurosi vor incerca sa escaladeze cu siguranta Dolomitii sau vor descoperi incredibilele cascade din Croatia si cei care sun in cautare de liniste vor fi cu siguranta incantati de o excursie la dunele de nisip din Tarile de Jos.

Elvetia Saxona, Germania. Cu impresionantele sale faleze si paduri de pin cat vezi cu ochii, acest sit natural iesit direct parca dintr-o pictura romantica, este un veritabil paradis pentru cei care adora escaladarile.

Lake District, Regatul Unit. Frumusetea poetica a peisajelor sale care are nu mai putin de 16 lacuri si 150 de varfuri, te va lasa cu gura cascata. Aici vei putea profita de o veritabila gura de aer pur.

Parcul National al Dolomitilor Bellunesi, Italia. Este un loc incredibil, spectaculos, cu adorabile satucuri pitoresti care te ajuta sa faci magnifice poze pentru suvenituri.

Texel, Tarile de Jos. Aceasta insula are in jur de 25% din teritoriul sau acoperit cu dune de nisip si este locul ideal pentru o escapade in natura. Poti explora vaile sale impadurite si plantele si animalele de aici, dar si privelistea asupra vaii Wadden.

Parcul National al Lacurilor Plitvice, Croatia. Dupa o drumetie mai lunga, aici chiar ai de unde alege, in ceea ce priveste activitatile. Sunt 16 lacuri si 93 de cascade care se arunca in Korana, un cadru cu adevarat perfect pentru un picnic, de ce nu. Pontoanele din lemn care traverseaza apele sale turcoaz invita la cele mai frumoase plimbari. Dar si grotele misterioase invita la cele mai frumoase descoperiri.

Vezi si:  Spania in 5 locuri emblematice