3 destinatii minunate pentru a imbina de minune plaja si cultura

Destinatiile cu soare si cu plaje paradisiace sunt numeroase, dar cele cu un istoric bogat la malul marii sunt mai greu de gasit. Iti prezentam deci in acest articol 3 destinatii minunate unde cultura si plajele fantastice merg mana in mana. Deci unde vei putea afla mai multe despre cultura locala sub un soare calduros.

Creta, Grecia. Cu plaje paradisiace, peisaje exotice si monumente arheologice, dar si un trecut glorios, cea mai mare insula din Grecia este fascinanta. Heraklion este capitala insulei si primeste turisti din lumea intreaga, un lucru care o face plina de viata si variata. Aici s-a nascut si civilizatia minoica, cea mai veche civilizatie din Europa. Ruinele casutelor albe, muzeul orasului si celebra fantana de aici, dar fortareata si arsenalul orasului fac parte din atractiile must see de aici.

Holbox, Mexic. Insula Holbox, lunga de 40 de km si lata de doi km, se afla in partea de nord a statului Quintana Roo. Holbox este destinatia perfecta atunci cand esti in cautare de momente de relaxare bine meritate. Aici atractiile principale sunt plajele paradisiace cu ape calme si cu nuante care merg de la turcoaz la verde smarald. Si daca esti in cautare de cultura, poti face o excursie la Chichen Itza de aici. Este cetatea mayasa cea mai populara din Mexic.

Mallorca, Spania. Este un oras plin de activitati cu o imensa catedrala gotica care domina centrul orasului.

Palatul Almudaina este un alt must see. A fost reconstruit in anul 1309. Numit si Alcazarul Regal al orasului este de o frumusete fara pereche, cu o structura impozanta. Un alt loc must see este Castelul Bellver, construit in secolul XIV conform unui plan circular. Si centrul istoric al orasului cu stradutele sale vechi in stil arab este locul ideal pentru a te pierde si a te indragosti de insula.

Vezi si:  Descopera Insulele Cies, Spania